Esmorzars de forquilla de Bodegas Pujanza

Aquesta setmana Bodegas Pujanza (Laguardia, DOCa Rioja), ha fet un esmorzar de forquilla, al restaurant Mont Bell, de Vallromanes, dirigit pel director comercial de Bodegas Pujanza, Rodrigo Arteaga.
S’ha presentat com a novetat el vi Pujanza Hado 2009, un vi de tempranillo, fet d’una selecció de 2 parcel•les de les 11 de les que es composava el vi Pujanza. És un vi amb 12 mesos de fusta, mostrant un caràcter més jove, de fruita més marcada, més fresc, més de copa.
Pujanza 2007, un vi d’una anyada freda, on trobem un més concentrat, elegant, viu i fragant, amb 16 mesos de criança en roure francès.
Tastarem el Pujanza Norte 2004, un vi provinent de la vinya que està a més alçada de Laguardia, una vinya castigada pel vent del Nord que fueteja la vinya, estimulant la circulació de saba del cep, i obtenint un vi més concentrat, amb un caràcter de terreny molt marcat. El 2004 es mostra molt viu, amb un nas potent, estructurant i llarg. Una bona sorpresa.
Seguidament es tastà el Pujanza Cisma 2006. Aquest és un vi d’una petita vinya (0.8 Hectàrees) plantada al 1925. És una vinya molt vella amb una producció molt petita, donant lloc a un vi delicat, profund, per a prendre amb calma i meditació.
Acabàrem amb el Pujanza Añadas frias 2007, un vi blanc, fet amb la varietat viura, i que sols es fa en anyades fredes, o sigui en aquelles anyades en que les temperatures mitjanes de la zona, són manifestament més baixes que les habituals. Des del 1998, sols s’ha elaborat una anyada, el 2007. Es fermenta i cria en roure francès durant 12 mesos, utilitzant la tècnica del batonnage, buscant un vi amb un perfil més untuós, i voluminós en boca.
Els vins van estar acompanyats amb una Mini truita paisana (de ceba, patata i pèsols), molt bona i lleugera. Seguidament una excel•lent Botifarra esparracada amb mongetes del ganxet i bolets. Un sorprenent Cruixent de peu de porc farcit de confit d’ànec, de certa contundència, però de ració mesurada.
Es va passar a un Bacallà a la llauna, de bona cocció i agradable sabor. Es va finalitzar amb un Assortit de formatges (parma, manxec semi, rocafort, cremós danès i codonyat).
El restaurant Mont-Bell és una de les icones del Vallès, amb una llarga trajectòria i amb una cuina tradicional però també amb pinzellades de cuina d’autor. Una molt bona i recomanable opció gastronòmica.
Versión Castellana
Esta semana Bodegas pujanza (Laguardia, DOCa Rioja), ha hecho un desayuno de tenedor, en el restaurante Mont-Bell, de Vallromanes, dirigido por el director comercial de Bodegas pujanza, Rodrigo Arteaga.

Se presentó como novedad el vino pujanza HADO 2009, un vino de tempranillo, hecho de una selección de 2 parcelas de las 11 de las que se componía el vino pujanza. Es un vino con 12 meses de madera, mostrando un carácter más joven, de fruta más marcada, más fresco, más de copa.
Pujanza 2007, un vino de una añada fría, donde encontramos un vino más concentrado, elegante, vivo y fragante, con 16 meses de crianza en roble francés.
catamos el pujanza Norte 2004, un vino proveniente de la viña que está a más altura de Laguardia, una viña castigada por el viento del Norte que azota la viña, estimulando la circulación de savia de la vid, y obteniendo un vino más concentrado, con un carácter de terreno muy marcado. El 2004 se mostró muy vivo, con una nariz potente, estructurando y largo. Una agradable sorpresa.
Seguidamente se cató el pujanza Cisma 2006. Este es un vino de una pequeña viña (0.8 Hectáreas) plantada en el 1925. Es una viña muy vieja con una producción muy pequeña, dando lugar a un vino delicado, profundo, para tomar con calma y meditación.
Acabamos con el pujanza Añadas frias 2007, un vino blanco, hecho con la variedad viura, y que sólo se hace en añadas frías, o sea en aquellas añadas en que las temperaturas medias de la zona, son manifiestamente más bajas que las habituales. Desde 1998, sólo se ha elaborado una añada, en 2007. Se fermenta y cría en roble francés durante 12 meses, utilizando la técnica del batonnage, buscando un vino con un perfil más untuoso, y voluminoso en boca.
Los vinos estuvieron acompañados con una Mini tortilla paisana (de cebolla, patata y guisantes), muy buena y ligera. Seguidamente una excelente Butifarra esparracada con judías del ganxet y setas. Un sorprendente Crujiente de pie de cerdo relleno de confit de pato, de cierta contundencia, pero de ración medida.
Se pasó a un Bacalao a la llauna, de buena cocción y agradable sabor. Se finalizó con un Surtido de quesos (parma, manchego semi, roquefort, cremoso danés y membrillo).
El restaurante Mont-Bell es uno de los iconos del Vallès, con una larga trayectoria y con una cocina tradicional pero también con pinceladas de cocina de autor. Una muy buena y recomendable opción gastronómica.