+900 blocaires a la Penedesfera

+900 blocaires a la Penedesfera

Al quart aniversari de la seva creació la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, ha superat els 900 blocaires agregats. Tot i la diversificació d’eines TIC, amb un augment continu d’usuaris a aplicacions de comunicació a internet com Twitter i Facebook que incideix en l’actualització i la creació de nous blocs, la xarxa penedesfèrica continua augmentant. Així també els twittaires de la Penedesfera superen de llarg el miler. Coincidint amb els 4 anys de la reunió constituent a Gelida, llavors naixent com un col.lectiu informal i ara secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Institut d’Estudis Penedesencs, se segueix amb el mateix objectiu de facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes gràcies a la xarxa. Aquestes xifres continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb més de 95.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès. Destaca respecte la darrera actualització l’augment de blocs artístics, en les diferents disciplines de pintura, fotografia, vídeo o cinema, així com l’increment de blocaires al Garraf i l’aparició del primer bloc en portuguès. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 901
  • Categories amb més blocs: Política (219), Actualitat (157), Blocs d’entitats (139), Literatura (89), Educació (88), Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema (80)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (357), Garraf (181), Baix Penedès (178), Anoia (147) i fora del Penedès (28)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (148), Vilanova i la Geltrú (140), Igualada (90), Gelida (72), El Vendrell (66), Calafell (48), Sitges (38), Sant Sadurní d’Anoia (32), Sant Pere de Ribes (25), Subirats (23), Cubelles (14) i La Llacuna (12)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (527), wordpress.org (78), wordpress.com (75) i bloc.cat (29)
  • Idiomes: Català (720), Castellà (158), Anglès (11), Esperanto (4), Francès (3), Suec (2), Gallec (1), Holandès (1) i Portuguès (1)

Després de 4 anys d’iniciar el llistat de blocs i blocaires del Penedès, i juntament amb el protagonisme creixent dels twittaires de la Penedesfera i una pàgina al Facebook, els reptes de la comunitat continua amb la divulgació de la societat de la informació i del coneixement. La iniciativa de la Samarreta Solidària “El Penedès”, la qual es continua venent en una acció que no té final, és una bona mostra d’aquest objectiu. També es preparen les 5es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran aquest any a l’Alt Penedès i properament s’anunciarà el lloc, la data i la temàtica de la propera edició.

Technorati Tags: , , , , , , ,