La DO Penedès se’n recorda de Vilanova amb un acte exprès

En un lloc gens cèntric i sense gaire glamour, el Centre Cívic de la  Collada de Vilanova i la Geltrú, el Consell Regulador de la DO Penedès va lliurar aquest divendres els premis del seu segon concurs fotogràfic. Escollint la capital del Garraf, la ciutat amb més població de l’àmbit de la DO Penedès, el Consell Regulador va voler mostrar la seva voluntat descentralitzadora. L’acte, però, va ser força desangelat. En el concurs d’enguany hi han participat 33 persones, que han presentat fins a 79 treballs. Les obres, però, només es van poder veure durant un parell d’hores justes a Vilanova i en un format massa petit per a apreciar-les com cal. Els premis van ser:  Primer premi de 1.000 euros per a ’obra“Masia” de Pere Bosch Bricollé (una instantània que recull vinyes, un bosc i una masia tradicional de Pontons); segon premi de 750 euros per a l’obra “Mosaic de Primavera”  d’Ignasi Pellisa Arnabat i el tercer premi de 500 euros va ser per a  l’obra “Vermell i groc” de Regina Rodriguez Dos Santos. El primer accèsit, premiat amb un cap de setmana d’enoturisme per a dues persones al Penedès, se’l va endur l’obra “Sota la pluja”, de Roser Rovirosa Giménez. El segon accèsit, guardonat amb un cap de setmana d’enoturisme per a dues persones al Penedès, va ser per a l’obra “Camí de Santa fe”, de Josep Catasús Vallès. El jurat, que es va reunir el 23 de desembre, va haver de premiar fotos que retratavenm els paisatges del Penedès. Les obres premiades mostraven uns paisatges despullats dels seus veritables moldeadors i mantenidors, els viticultors. El director del Consell Regulador, Francesc Olivella, va presentar un acte durant el qual va afirmar, referint-se a la voluntat descentralitzadora, que “és important per a la DO Penedès que les persones que vivim a la pròpia DO coneguem el territori i els seus productes”. A darrera hora va excusar la seva assistència l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, a un acte on sí hi havia d’altres alcaldes penedesencs, com els de Sant Llorenç d’Hortons, Subirats o Sant Cugat Sesgarrigues. La regidora de Serveis Viaris, Mobilitat i Participació i Cooperació de l’Ajuntament vilanoví, Glòria García, va destacar que Vilanova disposa de la xarxa de centres cívics més important de Catalunya i va mostrar l’agraïment de la DO Pernedès per haver escollit Vilanova per a fer el lliurament dels premis. També va destacar que la nova C-15, una infraestructura “històricament reclamada”, fa que Vilafranca i Vilanova estiguin “molt aprop”. També hi va assistir el regidor vilanoví d’Hisenda i Personal, Miquel Àngel  Gargallo. El president del Consell Regulador de la DO Penedès, Josep Maria Albet i Noya, va voler lligar l’àmbit de la DO Penedès amb vel de la Vegueria Penedès. Tot plegat en un acte exprès que no va durar ni dues hores.