IGUALADA HC 4 – REUS 3. REACCiÓ IMMEDIATA

Foto Oriol Sebrià

L’IHC s’automedicat amb la millor medicina per la depressió. Després de la greu ensopegada de la Copa l’equip ha donat avui tota una altra imatge i ha obtingut una molt treballada, i encara més merescuda, victòria contra el campió (que aquest any encara no sap que és guanyar als arlequinats). Els jugadors han sortit endollats des del primer segon i han mantingut la conexió durant tot el partit. Han jugat a una altíssima velocitat, amb una circulació de bola vertiginosa, amb molta mobilitat ofensiva, amb anticipació constant en una defensa gairebé perfecta … en definitiva amb la ràbia transformada en joc.

TOTS SOM BALIU

Ivan Sanz ha tret un equip de rodadors per disputar-li posessió i verticalitat als roig-i-negres. Un IHC segell Baliu. I l’aposta ha sortit bé molt ràpidament.  L’Edu (un dia més providencial) ha fet l’1 a 0 al minut dos desviant una bola exterior de Formatjé a qui caldria anotar-li mig gol.

Aquest cop no hi ha hagut els tradicionals  minuts d’estudi del rival. Tots dos es coneixen prou bé i tots dos s’han abocat a l’atac sense concessions . Roger Fernandez ha hagut d’aturar dues bones oportunitats visitants i Trabal s’ha hagut de multiplicar davant un 1X1, una punxada i un teva-meva amb el Marc Navarro de protagonista (el Màgic ha jugat amb la setena posada).

El Reus, però, no s’ha quedat enrera i ha aconseguit empatar amb una de les jugades que més ha repetit durant el partit (un tir de Casanovas des de la propia pista que ha desviat Ferrer a gol).

L’IHC no ha baixat la intensitat malgrat l’empat i el partit s’ha convertit en un intercanvi de cops. Baliu dues vegades, l’Edu dues més (una al ferro) han fet treballar Trabal. Roger Fernàndez també ha tingut feina amb dues ocasions consecutives d’Adroher i de Marín. Finalment ha estat l’Edu qui ha aconseguit tornar a avançar als igualadins. Amb un gran gol, marca de la casa. Gol d’equip a més. Atura Fernàndez, Rocasalbas assisteix de costa a costa i l’Edu que la rep a la lateral esquerra fa un mig revers i envia la bola a l’escaire canviat. Un gol extraordinari.

Amb el 2 a 1 el Reus ha disposat d’una bona acció (un embolic descomunal dins de l’àrea, amb rebot, refusos, tocs, remats, estics que xoquen, bola que no no s’acaba de refusar… Al final la bola va al pal i la defensa acaba allunyant el perill. Amb el 2 a 1 els àrbitres (Antonio Gomez i Josep Anton Ribó) han fet la seva primera gran equivocació del partit quan no han assenyalat ni FD ni targeta en una dura entrada sobre Rocasalbas quan ja se n’anava cap a porteria. Hi hauria una jugada pitjor en els últims intants tot i que és cert que a la segona part els col.legiats s’han entonat i han acabar fent un arbitratge molt més correcte (protestat això si a l’altre bàndol, com ja veurem).

Àrbitres a banda, les emocions no s’havien acabat. Marin ha aprofitat un mal balanç defensiu per plantar-se davant de Fernàndez i batre’l amb un toc aixecat suau. Tornava la igualtat. Hi ha hagut opcions per les dues parts de desfer l’empat però el partit se n’ha anat als vestidors amb el 2 a 2 ( i amb la jugada de penal no marcat més clara de la temporada per caiguda de Dani Rodriguez dins de l’àrea).

SEMPRE PER DAVANT

A la segona part l’Igualada ha tornat a sortir en HI-FI. Ajustat en defensa, velocíssim al davant. Fruit d’això, aviat ha arribat el 3 a 2 quan l’Edu ha caçat a l’aire una canonada del Ton des de l’exterior i ha tingut l’alta qualitat tècnica de baixar la bola amb un remat picant a terra. Aquest cop l’empat del Reus ha trigat menys que a la primera part. 4 minuts més tard Marin ha desviat a la xarxa una altra bola exterior (en una jugada en que Formatjé ha acabat a terra amb un cop fortuit a la cara).

Quedàven 17 minuts apassionants amb opcions per tots dos equips per emportar-se la victòria. L’ha tingut l’IHC amb una FD (per 10 faltes d’equip) que Trabal li ha aturat a Formatjé o el mateix Ferran amb un 2X1 contra el porter reusenc. També Roger Fernàndez ha salvat el gol amb aturades impossibles… Fins que ha arribat el gol del partit, Dani Rodriguez que segueix en progressió imparable, ha fet una diagonal des de la lateral esquerra de la defensa roig-i-negra i tirant-se a terra ha enviat de cullera la bola a l’escaire. Gol de potència i precissió. De retulador gegant i tiralinies fi. Gol de 3 punts molt treballats.

Després, l’IHC (que ha sabut jugar amb 9 faltes els minuts decisius del partit) ha tingut bona i mala sort.  Mala amb 3 ferros (2 d’ells seguits) del Màgic en majúscules. I bona perque el Reus ha tingut l’empat a l’abast amb un remat de Marin sobre la botzina que ha anat de pal a pal per darrera del porter i ha sortit fora. El davanter reusenc ha vist la targeta blava per protestar un possible penal en la jugada prèvia precisament a aquesta rematada. Al final 3 punts d’un IHC que supera al Reus a la classificació i puja al sisé lloc (entre els 8 primers com en totes les jornades fins ara menys en la que donava el passaport per una copa que no s’ha d’oblidar, que ha de seguir servint de revulsiu, però que ha quedat definitivament superada en ànim i convenciment d’equip i afició)

IGUALADA HC 4 (2/2) R.Fernandez, Navarro, Baliu, Formatjé, Edu (3), equip inicial. Rocasalbas, Dani (1), Pelicano. Vera i Larios.

REUS 3 (2/1) Trabal, Caldú, Casanovas, Molet i Ferrer (1), equip inicial. Marin (2), Adroher, Paez.

GOLS: 1-0 Formatjé (m 2), 1-1 Ferrer (10.44), 2-1 Edu (m 17.20), 2-2 Marin (m 21.32). SEGONA PART. 3-2 Edu (m 3), 3-3 Marin (m 7.47), 4-3 dani (m 15.47).

INCIDÈNCIES: 300 espectadors a les Comes. Entre ells els integrants de la primera plantilla del Liceo encapçalats per l’ex-IHC Jordi Bargalló, actualment el millor jugador del mon). Els àrbitres Gòmez i Ribó erràtics a la primera part , entonats a la segona).

Per cert per tancar un cap de setmana gairebé perfecte (només ha falta l’IHC B que no va poder empatar contra el Sant Cugat per un penal rigurós a falta de només 17 segons), els júniors han obtingut una importantíssima victòria a Caldes per 1 a 5, resultats que els atança una mica més a la classificació pels campionats de catalunya.