Sopa de ceba

Ingredients

3 Cebes grans

40 gr de mantega

1 l. de brou

1 branqueta de farigola

1 fulla de llorer

1 cullerada petita de sucre

4 llesques gruixudes de pa

2 cebes petites

150 gr de formatge rallat, gruyére o chedar

Preparació

Pree-escalfeu el forn a 200º

Peleu i talleu les cebes a làmines. Escalfeu la mantega per coure-hi la ceba, amb sal i la culleradeta de sucre a foc lent per que quedi ben tova, daurada i caramel·litzada (aixo és el que donarà tot el gust a la sopa). Afegiu-hi el brou, la farigola, la fulla de llorer i deixeu-ho coure 10 minuts a foc suau.

Repartiu la sopa en 4 mini-cocottes.

Talleu les llesques de pa de manera que siguin una mica més grans que les *cocottes.

Peleu les 2 cebes petites i partiu-les per la meitat. En una paella, enrossiu les cebes quan ja quasi estiguin traieu-les, feu un foradet en cada llesca de pa, col·loqueu-hi les cebes i acabeu de enrossir-ho tot junt a la paella, retireu-ho amb una espàtula i col·loqueu la llesca de pa sobre cada cocotte, empolvoreu amb el formatge rallat.

Poseu-les al forn uns minuts fins que el formatge estigui cruixent i gratinat.

Serviu de seguida!

Recepta gentilesa de: Bonissim

*(La cocotte permet cuinar els aliments en el seu propi suc, no cal afegir molt líquid per a la cocció perquè en tancar amb la tapa es condensa el vapor.)