PRODEXPO’2012

He rebut la següent noticia de la cooperativa de Falset Marçà, com ja sabeu m’interessa fomentar el consum intern de vi català, però és una realitat que sense les exportacions no es podria mantenir la diversitat de vins i empreses vitivinícoles catalanes, per tant és u privilegi per nosaltres tenir aquesta diversitat de vins a casa nostra i hem d’estar cofois de que una empresa catalana estigui representada a Prodexpo:

La Cooperativa Falset Marçà participarà a la 19a edició de la fira PRODEXPO’2012 que se celebra del 13 al 17 de febrer a Moscou per promocionar els vins que formen part de la DO Montsant. L’objectiu d’aquesta missió, en la qual hi participen 14 empreses catalanes i està coordinada per PRODECA*, és contribuir a la millora del posicionament de les empreses catalanes en el mercat rus i facilitar l’establiment de nous contactes comercials.

La Cooperativa Falset Marçà celebra aquest 2012 el seu centenari i es troba immersa en un procés de modernització i expansió comercial. Actualment, exporta a 33 països d’arreu del món des de 1999, essent Àustria el darrer on s’ha consolidat la venda de vins de la Cooperativa.

A Rússia, les exportacions van començar el 2009 i representen un 2% del total, però es volen incrementar amb missions com aquesta, tenint en compte l’interès creixent del mercat rus pels vins catalans i el bon ritme de la seva economia.

L’exportació internacional de la Cooperativa Falset Marçà representa un 33%, l’equivalent gairebé al percentatge de vendes de vi al mercat català. En paral·lel a la internacionalització, per la Cooperativa és igual o més important consolidar la venda directa, a través de la xarxa pròpia d’agrobotigues (Falset, Marçà i Cambrils), la botiga digital www.etim.cat/ www.etim.es, i els supermercats de proximitat com Frescuore, Superverd i Bon Preu, entre altres.

Prodexpo, de periodicitat anual, és el principal saló d’alimentació i begudes de Rússia. Convoca professionals, majoristes i minoristes de productes alimentaris per a consum final i per a la industria alimentària. Entre els visitants, que en l’última edició van superar els 51.000, es troben els distribuïdors rellevants de Moscou i Sant Petersburg, i dels països de l’entorn, entre ells Bielorrússia, Ucraïna, Armènia i d’altres d’Àsia Central.

Pel que fa a l’economia russa, continua amb la recuperació i s’espera que a mitjan d’aquest any el PIB se situï al voltant del 4,3%, una xifra similar a la d’abans de la crisi. En l’apartat d’importacions, es mantenen a l’alça, també en el terreny alimentari, incrementant- se la carn de porcí i embotits, seguits dels vins.

Informe de l’ICEX
Barreres comercials al vi català a Russia
ICO internacionalització
Crèdit documentari d’exportació

*Empreses i entitats catalanes participants a Prodexpo 2012: 
Cárnica Batallé SA | carn de porc, pernil curat | Riudarenes (Selva) 
Cárnicas Solà SA | carn de porc refrigerada i congelada | Gurb (Osona) 
Cárnicas Toni-Josep SCCL | carn de porc | Vic (Osona) 
Caviar Nacarii | caviar | Sant Just Desvern (Baix Llobregat) 
Cooperativa Agrícola Falset-Marçà SCCL | vi DO Montsant| Falset (Priorat) 
Federació Catalana d’Indústries de la Carn – FECIC-| carn de porc, boví, oví, elaborats carnis | Barcelona 
Frigoríficos Costa Brava SA | carn de porc congelada | Riudellots de la Selva (Selva) 
Friselva SA | carn de porc refrigerada i congelada | Riudellots de la Selva (Selva) 
Grup Pons | oli d’oliva verge extra, vi DO Costers del Segre | Rosselló (Segrià) 
Horno de San Juan SL | pastisseria | Girona 
Jaume Artigas Casellas SA – JACSA | carn de porc | Caldes de Montbui (Vallès Oriental) 
Mas Codina Wines SL | vi DO Penedès, DO Cava | Puigdàlber (Alt Penedès) 
Medindre SL – Agnes de Cervera | vi DOQ Priorat | Barcelona 
Unió Corporació Alimentària | oli d’oliva DOP Oli Siurana, vi DO Terra Alta i DO Montsant | Reus (Baix Camp)