Enèsim canvi de sistema educatiu

Guanya les eleccions el PP i el primer que fa és canviar, per enèsima vegada, el sistema educatiu, sense cap mena de voluntat de consensuar-lo amb l’oposició. Però això ja no escandalitza ningú, perquè ja és norma i tradició a l’estat espanyol que quan hi ha canvi de govern hi ha canvi de model d’ensenyament. Ningú no clama contra la frivolitat amb què se sacseja l’estabilitat del sistema educatiu ni contra la naturalesa ideològica que impulsa aquesta constant reconstrucció. I així ens va. TV3 ja pot anar fent programes per dignificar el professorat, perquè al govern central (sigui del color que sigui), queda clar que li importa un rave. En lloc de buscar un consens que permeti un model estable i de llarg recorregut, la prioritat és sempre desmuntar el que ha fet el govern anterior. I així anem, de pedaç en pedaç, fins al fracàs absolut.