Actuacions que s’han realitzat per intentar foragitar els estornells

L’espècie d’arbre que hi ha al carrer dels Cafès, un arbre japonès de fulla perenne, seria la principal causa de la plaga d’estornells que habiten a la zona. Aquests tipus d’arbre, al no perdre la fulla, facilita l’instal·lació d’aquests ocells. Des de la regidoria de Medi Ambient s’ha intentat, amb nous mètodes, foragitar aquests ocells, que embruten constantment carrers i mobiliari urbà. El darrer sistema,aplicat de forma gratuïta a través d’una empresa per encàrrec de la Regidoria, ha estat a través de sons enregistrats. Una pràctica que funciona en ciutats com Tarragona o Valls, però que no ha donat resultat esperat al Vendrell.

Foragitar els Estornells from juntspelvendrell on Vimeo.

Entrevista al Regidor Jaume Piñol, on ens explica la problemàtica dels estornells i quina ha estat l’actuació que s’ha realitzat per intentar-los foragitar-los.