Clos Figueras

Christopher Cannan és un dels experts en comerç internacional de vins més reconegut del sector.

Fa 32 anys va fundar la companyia Europvin, que té la seu a Bordeus i durant tots aquests anys la seva intensa activitat l’ha portat a conèixer tots els racons del planeta on es pot vendre una ampolla de vi.

Fa gairebé 30 anys que va conèixer el Priorat. Va ser a principis dels 80 quan va comprar a Califòrnia una ampolla d’Scala-Dei del 74, el vi estava molt bo i tenia un preu molt interessant. Poc després va visitar el Priorat, va conèixer el celler Scala Dei i la societat Europvin va començar a comercialitzar aquests vins en molts països durant molts anys. El 1997 va comprar una finca a la zona de Gratallops, Clos Figueras, que estava abandonada des de feia vuit anys. Va començar a plantar vinya i a recuperar les vinyes velles que hi havia a la finca. El Priorat té un “terroir” privilegiat del que ha quedat plenament demostrat que es poden obtenir uns vins amb una complexitat i unes característiques excepcionals, a l’alçada dels millors del món.

A la finca de Clos Figueras neixen uns vins que representen la més pura essència d’aquesta zona vitivinícola catalana Actualment, a part de la seva enorme dedicació al Priorat a través del seu projecte de Clos Figueras a Gratallops, és propietari amb René Barbier i altres socis del famós i exclusiu vi “Espectacle del Montsant” de la Denominació d’Origen Montsant que en la primera collita 2004 ja va aconseguir els més alts i millors reconeixements internacionals, així com la major puntuació donada per Robert Parker (Wine Advocate) a un Montsant amb els 99 punts atorgats per a aquesta mítica collita. 


La propietat Clos Figueras compta amb 18 hectàrees, de les quals unes 12 estan cultivades amb les varietats garnatxa, carinyena, syrah, cabernet sauvignon, monastrell, viognier, garnatxa blanca i chenin blanc. De manera experimental, s’han cultivat unes ceps de la varietat Touriga nacional, ja que el terreny és similar al del Duero portuguès. Alguns dels ceps de garnatxa i carinyena tenen més de 60 anys i la finca es troba en un enclavament amb un microclima excepcional. Christopher Cannan (Gloucestershire, Anglaterra 1949) és un dels negociants de vins amb més reputació i prestigi a nivell internacional.

El 1978 va fundar Europvin, empresa que té seu a Bordeus que treballa amb alguns dels més prestigiosos productors vinícoles de França, Espanya, Itàlia, Portugal i Hongria, distribuint els seus vins arreu del món, sobretot en els mercats americà i asiàtic. Entre altres molts reconeixements és Cavaller de l’Ordre del Mèrit Agrícola pel Govern francès