Reconeixement per a Enoturisme Penedès

Enoturisme Penedès ha rebut un destacat guardó. Queda molt per fer, però, especialment pel que fa a la unitat d’acció i a la coordinació.

enoturismePENEDÈS REP EL RECONEIXEMENT A LA QUALITAT TURÍSTICA SICTED  

25/1/2012
Turespaña, lliura un reconeixement al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès, per la implantació del “Sistema Integral de Calidad Turística en Destino” (SICTED) a l’Alt Penedès.

La darrera setmana, en el marc de Fitur, enoturismePENEDÈS va rebre de mans del Director General de Turespaña, el Sr. Manuel Butler, el diploma de reconeixement per la seva recent incorporació dins el SICTED (el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinació), un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques, promogut per la secretaria d’estat de Turisme i la Federació Espanyola de municipis, i liderat a la província de Barcelona per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona.

L’objectiu del SICTED és aconseguir que els diferents elements o agents que integren l’oferta d’una destinació turística gaudeixin d’una qualitat elevada i homogènia. La idea principal d’aquest sistema és la conceptualització del turisme com un tot, fent arribar la cultura de la qualitat en una destinació de forma global a tots els subsectors, tant als estrictament turístics (transport, allotjament, restauració i oferta complementària); com a la resta de serveis a l’abast del visitant (comerç, transport local, equipaments públics i privats).

Actualment l’Alt Penedès i Vilafranca ja compten amb una trentena d’empreses qualificades. Segons Francesc Olivella, president del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès l’objectiu del Consorci és seguir treballant per tal que el màxim nombre d’empreses treballin per assolir aquest distintiu de qualitat turística, i que el nostre territori esdevingui un referent a nivell de turisme de qualitat.

Actualment hi ha 132 destinacions espanyoles adherides al projecte SICTED, de les quals 17 són de Catalunya. Pel que fa a l’enoturisme, a nivell espanyol, hi ha inscrites al projecte SICTED 6 destinacions-regions vitivinícoles entre les que hi ha enoturismePENEDÈS.

Actualment torna a estar obert el períoode d’adhesió 2012 per a noves empreses, cosa que es pot fer contactant directament amb el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès.