ELS MÉS PRESTATS AL 2011

NOVEL·LES MÉS PRESTADES AL 2011

A LA BIBLIOTECA SANTIAGO RUSIÑOL

 

Asensi, Matilde. Venganza en Sevilla. Barcelona : Planeta, 2010.

Novel·la històrica i forma part d’una trilogia anomenada Martín Ojo de Plata. La primera part és el també conegut Best Seller Tierra Firme.

 Segura, Cristian. El Cau del conill. Barcelona : Destino, 2011

El cau del conill relata les tribulacions d’un prohom de la burgesia barcelonina en caiguda lliure. La primera novel·la de Cristian Segura descriu amb ironia els dilemes existencials i les misèries humanes que afronta el protagonista i la seva família, el clan dels Conill. L’obra s’emmiralla en altres retrats literaris de la societat catalana, potser el més evident L’auca del senyor Esteve. Però més que d’un relleu generacional o de la transformació d’una societat, El cau del conill és la història d’una era que finalitza a ritme de màquina; de la màquina de la globalització.

Peace, David. Red riding 1974.  Barcelona : Alba, 2010

Aquesta novel·la és la primera d’una sèrie de quatre novel·les (1974, 1977, 1980 y 1983) i el seu conjunt s’anomena Red Riding Quartet. La història de 1974 està basada en una barreja ingeniosa de ficció i realitat.

Läckberg, Camilla. La Princesa de hielo. Madrid : Maeva, DL 2009

La princesa de gel és la primera novel·la policíaca i de misteri d’una trilogia a la que segueixen els següents títols: Els Crits del passat i Les Filles del Fred.

 

Ribas, Rosa. La Detective miope. Barcelona : Viceversa, 2010

«¿Sabes que entre ti y cualquier persona en el mundo hay como mucho seis grados de separación?» ¡Era tan simple y a la vez tan complejo! Noté cómo la idea se abría paso en la masa cerebral traspasándola como una bala. Es así como se enciende una luz en la cabeza de Irene, que decidirá descubrir qué sucedió un trágico 2 de junio que marcó su vida para siempre. Desde entonces, Irene no ha hecho más que perder dioptrías y cordura, hasta que el descubrimiento de esta teoría le da fuerzas para volver a ejercer como investigadora.

Larsson, Asa. Sang vessada. Barcelona : Columna, 2010

Amb Aurora Boreal (Columna, 2009) va guanyar el Premi de l’Associació d’Escriptors Suecs de Novel·la Negra a la Millor Primera Novel·la Sang Vessada, la segona novel·la de la sèrie, va ser guardonada amb el Premi a la Millor Novel·la Negra Sueca. Els seus llibres han estat un èxit immediat: han obtingut l’elogi de la crítica i han estat publicats a setze països.

 

Verdon, John. Sé lo que estás pensando.  Barcelona : Roca, 2010

Autor nord-americà, ens presenta la seva primera novel·la Sé lo que estás pensando , un thriller que ja ha estat traduït a més de 14 idiomes. Si ens quedem amb ganes de continuar llegint a aquest autor, a les bib de Sitges també trobarem la segona segona novel·la i també molt “adictiva”, No abras los ojos.