Jaume Fàbrega

Jaume Fàbrega és historiador, crític d’art i assessor gastronòmic. Professor de Gastronomia i director del curs d’Enologia de l’ Escola de Turisme i Direcció Hotelera, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la seva obra ha estat guardonada amb els principals premis de gastronomia del món, com els GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS (París, Périgueux, Suècia) els anys 2000, 2003 i el 2004, qualificats com a millors llibres en la seva especialitat.
Col·laborador habitual a diversos mitjans de comunicació –”El Temps”, “Diari de Girona”,”Serra d’Or”, Catalunya Cultura–, és considerat el primer escriptor gastronòmic de Catalunya. Ha publicat més de 40 llibres, entre els quals les enciclopèdies La cuina catalana, en 9 volums, La cuina mediterrània i La cuinadel món, en 3 volums.
Jaume Fàbrega és autor de diverses obres sobre cuina històrica, com ara:
El gust d’ un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana (Cossetània Edicions,2002).
La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d’ Occitània, de Gascunya a Provença (Cossetània Edicions, 2003)
La cuina medieval. A taula amb Francesc Eiximenis (Ajuntament de Girona-Institut d’ Estudis Gironins,2000)
La cuina catalana a través del temps (vol. IX de La cuinacatalana; Enciclopèdia Catalana, 2001)
Altres obres de l’autor són:
El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d’herbes de tot el món (Cossetània, 2001).
Pa amb tomàquet (Cossetània, 2002)
Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l’Estany (Girona, CCG Edicions, 2003)
Dalícies. A taula amb Salvador Dalí (Cossetània, 2004)
Història i teoria del suquet (Càtedra d’Estudis Marítims, Universitat de Girona – Ajuntment de Palamós, 2004).
La cuina surrealista (Pagès Editors, 2004)

wikipèdia
bloc de Jaume Fàbrega