Centenari de la Cooperativa Falset Marçà

El passat 12 de desembre vàren començar els actes del centenari de la Cooperativa Falset Marçà, i s’ha fet amb el descobriment d’una placa en record als homes i dones que van impulsar la creació del Sindicat Vinícola del Baix Priorat de Marçà l’any 1912. L’acte ha tingut lloc al monument de l’entrada de Marçà, coincidit amb la Festa Major d’hivern del municipi i ha comptat amb la presència de socis i sòcies i treballadors i treballadores de la Cooperativa i veïns i veïnes, i l’han presidit el director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat, Jordi Sala, i els alcaldes de Falset i de Marçà. El president de la Cooperativa, Josep Maria Cots, ha explicat que en breu es detallarà el programa d’actes del centenari que vol ser “una festa participativa i col·lectiva per homenatjar els homes i les dones que van promoure el cooperativisme i els sindicats de Falset i Marçà (fusionats el 1999) i de demostració també d’un model econòmic i social, el cooperatiu, vàlid i sòlid en ple segle XXI” amb l’objectiu que “el 2012 sigui un any 100 vegades millor”. Per conèixer en detall l’activitat de la Cooperativa podeu consultar aquest document. Amb motiu del centenari, s’ha estrenat l’etiqueta #100anys atwitter (@etimonline), una de les xarxes socials a través de les quals es dóna compte de l’activitat del celler. *A la imatge adjunta, sr. Jordi Sala i sr. Josep Maria Cots, president de la Cooperativa.