El hijo de la vid

DADES DEL LLIBRE
15.0×23.0cm.
N º de pàgines: 640 pàg.
Editorial: TEMES D’AVUI
Llengua: CASTELLANO
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 9788484607151
Any edicón: 2010
Plaça d’edició: MADRID

SINOPSI «Si els vostres cors bateguen com el meu quan proven aquest vi, l’esforç haurà valgut la pena» L’amor a la terra i la perseverança d’un home per fer realitat el seu somni s’entrellacen en aquesta evocadora novel · la que per primera vegada narra l’aventura de els cellerers Rioja i la història del vi més emblemàtic de tota la nostra geografia. La crisi que va assolar el camp i la ciutat a finals del segle XIX arrasa les vinyes de la Rioja. La població emigra a Amèrica i els joves han de complir les seves obligacions amb un Exèrcit espanyol que manté fronts oberts a Cuba i el Marroc. No obstant això, enmig d’aquest paisatge de pessimisme i desolació, Miguel, fill d’agricultors, sap que tard o d’hora veurà fet realitat el que tothom li assegura no és més que una utopia: mirar-se al mirall dels grans cellerers i fer el seu propi vi, un vi de cos enèrgic i aromes excel · lents. El seu ànim no minva quan tot es posa en contra: el treball esgotador, la malaltia dels seus, l’amor cap a una dona inabastable, l’oposició de l’home més poderós de la zona, una plaga que arruïna la comarca … Miguel confia en el fruit vigorós de la terra tranquil · la i fèrtil, en la qual un dia els seus fills i els seus néts alçaran la copa al cel per brindar amb un líquid vetust i generós. El fill de la vinya és un relat emocionant que ens transporta al cor de la terra de les vinyes per explicar-nos el que els seus protagonistes, centenars de camperols i empresaris, han viscut i patit per tirar endavant un dels vins més respectats. Un començament arrasador que t’arrossega a l’interior de la novel · la, construïda a base d’aventura, passió i coneixement del món del vi gràcies a la gran documentació de l’autor. Una novel · la que exalça el treball que cada un dels cellerers ha de suportar per portar una copa de vi a les nostres taules.

OPINIÓ Un rotllo, més proper a les aventures increibles de Matilde Asensi i molt lluny del Celler de Noah Gordon, només he arribat a la meitat del llibre, la meva dona no ha passat del primer capítol.

Compra’l
Crónica de la presentació