Tast&Casa i Viníssim a L’ENTREVISTA de EL PUNT AVUI

*Beníssim, biníssim amb tot plegat. disculpeu-me el titular, almenys la segona part, coses del periodisme*

NANI RAMON
“Ara es fa cava rosat bo i més assequible que el vi”

17/12/11 02:00 - ARENYS DE MAR - L’ENTREVISTA / ELENA FERRAN

1 

Canals relacionats

Canal: Entrevistes

Notícies de …

Alella

Com s’inventa un tast de vins de Nadal?

És un suggeriment temàtic, de temporada, per tastar tots els vins que podem prendre en aquest àpat. Podem tastar vins i caves per acompanyar l’aperitiu, l’escudella, la carn d’olla, el rostit i les postres.

I un àpat esplèndid sense vi?

Perd la gràcia, ho veig complicat i amb Coca-Cola seria un pecat.

El brindis amb cava, no?

La festa va associada a aquest vi amb bombolles. Ara és un moment divertit del cava rosat. Es mira de remoure el mercat introduint nous raïms com el trepat i es deixa de fer còpies del xampany francès rosat. A més, l’avantatge és que el procés d’elaboració del cava és més ràpid i surt més assequible respecte als vins.

Els fidels al vi o al cava es deixen convèncer?

S’ha de lluitar per trencar aquest tabú. La clau és beure sovint i mirar de tastar coses diferents. Per entendre de vins el que es necessita és fer un exercici de memòria.

Recordar l’etiqueta, si era bo i el preu…

Exacte. Tothom és expert perquè sap què li agrada. El problema és que no se’n recorden. Jo recomano que s’ho apuntin i quan vagin a la botiga en demanin una de nova i així es van obrint camí a vins i denominacions.

La riojitis està superada?

Sí i no. En els tastos pregunten si ens podem comparar amb la Rioja o la Ribera del Duero. Per mi, a nivell de qualitat estem per sobre, però ells són grans productors i dominen el mercat. Ara la riquesa i la varietat dels nostres vins guanyen de golejada.

Què li agrada més, parlar de vins o beure’ls?

Les dues coses. M’agrada molt explicar les batalletes que hi ha darrere cada vi. Si saps una mica del vi que t’estàs prenent ho disfrutes més. És bastant senzill saber si t’agrada el vi de l’Empordà, del Montsant o de la Terra Alta i després interessar-te per les varietats de raïm que porten. També és una manera de fer territori.

I millor fer-ho a prop de casa.

Prenent un xarel·lo d’Alella tenim un gran vi i afavorim que es mantingui el paisatge. Així em vaig plantejar el bloc sobre vins dels Països Catalans. Tenim prop de nou mil visites mensuals, la majoria per consultar vins que recomano. Bons vins a preus interessants, aquesta és la gràcia.

Quin és el tast a domicili que més li demanen?

El tast en grup facilita això de treure’s la mandra i la vergonya de tastar. També els surt més bé a l’hora de pagar. El tast a la vinya també té bona acceptació.

Quina és seva última recomanació?

Els vins de les Vinyes d’en Gabriel, a Darmós, a les terres del Montsant.

Darrera actualització ( Dissabte, 17 de desembre del 2011 14:09 )
Publicat a

El Punt Avui. Edició Nacional 17-12-2011 Pàgina 64