La Cooperativa Falset Marçà apareix al documental “Deconstruint el vi català”

El treball, que està previst estrenar el 2012, es presenta divendres al Most Festival de Vilafranca del Penedès

Imatges del celler modernista de Falset Marçà, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell (deixeble de Gaudí), han estat seleccionades per formar part del documental “Deconstruint el vi català” que es presentarà aquest divendres 11 de novembre a les 19,30h al Vinseum de Vilafranca del Penedès, coincidint amb el primer Festival Internacional de Vi i Cava català, el Most Festival. El projecte documental, que està previst estrenar el 2012, mira de completar el seu finançament a través de Verkami.

Les imatges es van enregistrar el passar 28 de juliol al celler de Falset Marçà i posen en valor el seu patrimoni arquitectònic. L’edifici modernista commemora el 2012 el seu centenari i és la cooperativa degana al Priorat. S’han recollit els interiors de la cooperativa, on es duu a terme tot el procés d’elaboració del vi excepte l’etiquetatge. Falset Marçà està considerada una de les Catedrals del Vi. La façana principal presenta elements que rememoren el passat de la vila de Falset, com són les torres de planta quadrada i les pesades dovelles de l’arc de mig punt que conformen la porta d’entrada.

Els promotors del documental “Deconstruint el vi català” van decidir-se per enregistrar a Falset Marçà perquè “és un dels cellers en actiu que té més ben conservat el seu patrimoni arquitectònic”.

“Deconstruint el vi català”

És un projecte transmèdia, cultural i participatiu. La peça central serà un documental, el primer que es fa sobre el vi català. De la mà del protagonista es veurà com canvien els colors del camp i la vinya des de la poda hivernal fins a la verema. Permetrà descobrir paisatges, pobles i tradicions on el vi ha deixat empremta i endinsar-se en cellers, restaurants, museus i botigues la raó de ser dels quals és la viticultura, l’arrelament a la terra i la qualitat dels vins i caves catalans. Es donaran a conèixer viticultors, crítics, sommeliers i botiguers enamorats del vi que ens mostraran que el vi a Catalunya és molt més que una beguda.

L’objectiu del projecte és generar coneixement i convidar a la reflexió sobre els vins de Catalunya. El vi està tan arrelat a la nostra cultura i a les nostres tradicions que resulta impossible entendre els catalans sense conèixer la vinya i el vi. Com deia Manuel Vázquez Montalban: “Un país que no coneix els seus vins té un problema d’identitat”. Les primeres imatges ja estan disponibles al web.

El projecte a la xarxa:
Web: www.deconstruintelvicatala.cat
Facebook: http://www.facebook.com/deconstruintelvicatala
Twitter: http://twitter.com/#!/d_elvicatala