Qui ha decapitat la geganta?

Hi ha un mal costum estès pel territori que consisteix en carregar-se qui destaca una mica per damunt dels altres, com si l’enveja fos tan corrosiva que ho engegués tot a rodar. Digueu-me sinó la quantitat de feines en què es prima la ineficiència. O, dit d’una altra manera. Si hi ha un pencaire se’l carrega de tasques fins que se’l difumina i si hi ha una persona laboralment ineficient no rep cap responsabilitat i viu rebé amb el mateix sou que els altres i sense ni un maldecap. D’aquestes darreres n’he conegut unes quantes i no paga la pena dedicar-hi una línia més perquè desprestigien la feina i no ens porten a cap lloc de profit.

En altres àmbits i casos, sembla com si existís una mania persecutòria cap als capdavanters en positiu. En un país on es veneren més les persones que toquen una pilota amb els peus i entrenen com tocar-la que no pas els que es mouen amb el cap i amb el cor, només falta que un jugador aconsegueixi les fites de Messi perquè la societat se’l vulgui fer seu (ara li surten besàvies de les terres de Lleida i tot) o a algú li passi pel cap carregar-se’l, encara que només sigui metafòricament per promocionar una gira musical per Sudamèrica. Veieu sinó l’última pensada del Pla cantautor.

Avís, doncs, per als que vulguin sortir una mica del comú…