Vinya, pins i Montserrat des d’Espiells, Alt Penedès

Espiells es una localitat del municipi de Sant Sadurní d’Anoia a la comarca de Alt Penedès, província de Barcelona, amb una població de només 48 habitants, situada a 180,8 m. sobre el nivell del mar i el seu terreny té una inclinació del 20,89%.A la barriada hi ha la magnífica ermita de Sant Benet d’Espiells. És una construcció del segle XI. Es tracte d’un temple romànic de nau rectangular, reformada durant els segles XVI i XVII amb una ampliació gòtica. La porta principal presenta la peculiaritat de no estar al centre simètric de la façana.
A Espiells també hi localitzarem l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech i unes grans bodegues com son Juvé i Camps, una empresa que saben cuidar les seves vinyes, mimen la collita i tracten els vins i caves amb una cura exquisida per aconseguir els millors resultats.
El paisatge d’Espiells es agraït, amb gran extensió de vinyes i pins al peu de la serralada de Montserrat, que fa que el visitant quedi sorprès de tanta bellesa.