Tortugues a l’estany de coma-ruga.

El passat diumenge dia 10 de juliol es va celebrar a coma-ruga el dia ecològic de la mar que cada any organitza l’associació Sotavent. Entre altres accions van fer la neteja de l’estany de bosses i d’altres deixalles que hi tira la gent, va ser llavors quan ens van alertar que havien vist unes 3 o 4 tortugues a l’estany.

Hem detectat que són tortugues de Florida (americanes) i aquest proper dissabte- diumenge, d’acord amb els nostres agents rurals i amb la col-laboració dels submarinistes de Sotavent procedirem a retirar-les de l’estany. Hem contactat amb el Centre de recuperació de Rèptils i Amfibis de Masquefa i el dilluns les hi portarem perquè se’n facin cura.
Desgraciàdament la gent les ha deixat a l’estany pensant que aqui hi poden estar bé…però són una espècie dominant i poden perjudicar l’habitat de l’estany per això aprofitem per fer una crida als ciutadans que tinguin aquests animals i no sàpiguen que fer quan se’ls fan grans a casa…les poden portar al mateix centre o trucar a l’Ajuntament de El Vendrell (977 16 64 00) i nosaltres els facilitarem la gestió o el telf del centre.