400 assistents a la festa de la DO Penedès

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès va festejar ahir a la tarda l’acte central i de cloenda del seu 50è aniversari, a Banyeres del Penedès, amb l’assistència de més de 400 viticultors, petits elaboradors i dels cellers més grans del Penedès. En el decurs de la celebració els assistents varen visitar la extensa exposició dels vins més representatius i importants del cellers que formen part de la Denominació d’Origen Penedès.
“De la terra al món, del Penedès al món” així va elogiar el president de la Generalitat la capacitat d’adaptació de la gent del Penedès amb el seu compromís amb el territori. Des de la plaga de la fil·loxera fins al s. XXI, Artur Mas va fer un breu repàs de les fites assolides al Penedès i va destacar “la importància de l’equilibri entre les diferents parts que conformen la Denominació d’Origen Penedès, el viticultors, el petits i grans elaboradors”. També va voler fer especial esment a la rellevància en l’actualitat de l’exportació i de l’enoturime pel que fa al sector del vi.