En campanya

Primera setmana intensa de campanya. D’aquí a menys d’una setmana sabrem qui comandarà totes les ciutats del nostre país durant els propers 4 anys.
A Vilanova, des del PSC es treballa a dojo al llarg d’aquests dies, suposo que com tothom, però hi ha un element que em transmet especial tranquilitat, doncs es perceben els nervis evidents de l’alumne que s’ha de presentar a la selectivitat o a un examen -precisament l’altre dia pensava que aviat farà 11 anys que ho vaig fer, com passa el temps- però alhora, hi ha la calma de l’alumne que porta la lliçó ben apresa.
Mentre, a la premsa, segueixen existint planes d’internacional, societat o esports i hi ha persones que viuen amb la virtut o defecte de no fer gaire cas de les eleccions que se celebraran el proper 22 de maig.
I quina és la meva percepció de tot plegat? Doncs que aquesta setmana m’he sentit molt afectat amb el tema del fons de competitivitat per a Catalunya.
CIU, aplicant el seu habitual tacticisme electoral, va presentar una moció al Congrés dels Diputats, reclamant l’avançament de l’esmentat fons. No seré jo qui posi el crit al cel respecte de les retallades de CIU, doncs s’han limitat a aplicar les seves mesures. Quan hi ha un govern conservador a qualsevol administració tendeixen a créixer les desigualtats entre qui més i qui menys té. D’aquesta manera, qui té diners per a pagar una mútua privada, pot rebre una atenció més personalitzada i amb més comoditats (en cap moment dic més eficient o més professional). Per una altra banda, les escoles públiques tindran menys hores lectives que les concertades o privades, suposant que, el nen a qui els seus pares no puguin pagar-li una escola privada, acabarà la seva formació amb menys hores realitzades. He dit en sobrades ocasions que existeix un problema més de fons, com ho és la qualitat del sistema educatiu en terme globals però, si més no, caldria major igualtat per a afrontar els possibles canvis que han de venir. En definitiva, cal acabar amb les retallades dels serveis públics per part del Govern de la Generalitat però, alhora, cal reclamar l’avançament del fons de competitivitat per part del Govern de l’Estat i, alhora, estar amatents a l’adequada despesa d’aquests diners en allò que és important. Dit això, cal dir que, en qüestions de país, seria convenient evitar tacticismes electorals i fer pinya, encara que sigui per una vegada, si volem que Catalunya pugui implementar totes les polítiques socials que són necessàries.
Seguim treballant i, a partir de dilluns 23, farem els anàlisis, com sempre, a posteriori, per garantir no equivocar-nos.