+800 blocaires a la Penedesfera

+800 blocaires a la Penedesfera

En el tercer aniversari de la seva creació la Penedesfera, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, ha superat els 800 blocaires agregats. Tot i la diversificació d’eines TIC, amb un augment continu d’usuaris a aplicacions de comunicació a internet com Twitter i Facebook que afecta l’actualització i aparició de nous blocs, la xarxa penedesfèrica segueix augmentant. Així també els twittaires de la Penedesfera superen els 600. Coincidint amb els 3 anys de la reunió constituent a Gelida, llavors com un col.lectiu informal i ara secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Institut d’Estudis Penedesencs, s’ha passat d’un grup a una pàgina al Facebook per facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes.  Aquesta xifra continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb més de 65.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès. Destaca respecte la darrera actualització l’augment de blocs d’entitats així com de blocaires anoiencs. L’estadística actual de blocaires és la següent:

 

  • Número de blocs enllaçats: 804
  • Categories amb més blocs: Política (206), Actualitat (152), Blocs d’entitats (108), Literatura (86), Educació (76) i Esports (62)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (321), Baix Penedès (164), Garraf (152), Anoia (140) i fora del Penedès (27)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (134), Igualada (82), Vilanova i la Geltrú (78), El Vendrell (66), Gelida (63), Calafell (41), Sitges (38), Sant Sadurní d’Anoia (26), Sant Pere de Ribes (22), La Llacuna (12), Llorenç del Penedès (10) i Cubelles (8)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (455), wordpress.org (62), wordpress.com (58) i bloc.cat (23)
  • Idiomes: Català (627), Castellà (158), Anglès (10), Esperanto (4), Francès (2), Gallec (1), Holandès (1) i Suec (1)

Després de 3 anys d’iniciar el llistat de blocs i blocaires del Penedès, i juntament amb el protagonisme creixent dels twittaires de la Penedesfera i una pàgina nova al Facebook, els reptes de la comunitat continua amb la divulgació de la societat de la informació i del coneixement. La iniciativa de la Samarreta Solidària “El Penedès”, la qual es continua venent en una acció que no té final, és una bona mostra d’aquest objectiu sobre el que es preparen les 4es Jornades de la Penedesfera, les quals es celebraran aquest any a Igualada el proper 21 de maig.

 

Technorati Tags: , , , , , ,