Una bomba trobada a una vinya s’incorpora a l’exposició de la ruta “Última Defensa de Barcelona”

A l'exposició de peces recuperades de la Guerra Civil

Durant la passada verema, al setembre de l’any passat, uns pagesos que treballaven a una vinya en els límits municipals de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons van trobar una bomba de la Guerra Civil sense esclatar. La van portar als responsables de la ruta “Última Defensa de Barcelona”, la qual recorre el 3r diumenge de cada mes els vestigis dels darrers combats a les muntanyes de Subirats abans de la presa de Barcelona per l’exèrcit franquista. En aquest temps el projectil ha estat revisat i desactivat per experts i s’incorpora ara a l’exposició de material bèl.lic recuperat de les trinxeres i nius de metralladora que es visitarà ja aquest diumenge 20 de febrer. Segons els historiadors locals la bomba correspon a la mateixa ofensiva que a finals del gener de 1939 es desenvolupava en aquesta zona del Penedès i possiblement tenia l’objectiu d’atacar les unitats republicanes que circulaven per la carretera propera en retirada.

Bomba del 1937

L’itinerari turístic i cultural “Última Defensa de Barcelona”, que promou el Patronat de Turisme de Subirats, és l’embrió del futur Centre d’Interpretació de la Memòria Històrica de Subirats, el qual divulgarà els fets succeïts a les acaballes de la Guerra Civil i el seu impacte al món rural i agrari.A ixí doncs us convidem a participar de la ruta que recorrerà els principals vestigis dels combats de la Guerra Civil a Subirats, amb inici a les 9 hores i finalització a les 13 hores. Teniu més informació i us podeu inscriure aquí seleccionant aquesta data.

Events