L’Escola Universitària enfronta PSC i CiU

  • El PSC insisteix que a l’edifici de l’INCAVI cal fer-hi una residencia per a la gent gran.
  • Romero diu que la proposta del govern municipal no és en cap cas d’estudis universitaris.
  • L’equip de govern considera que el PSC només intenta desvirtuar el projecte per motius polítics.

El preacord amb la Universitat de Vic per ubicar a l’antiga seu de l’INCAVI una Escola Universitària de gestió integral del vi, el cava i la vinya, escriurà un nou capítol del permanent enfrontament entre el PSC i el govern municipal de CiU. Aquesta setmana, el portaveu del PSC, Francisco Romero, acompanyat pels regidors Ramon Zaballa i Lourdes Sánchez, han fet una roda de premsa a les afores de l’antiga l’Estació Enològica per insistir que allà cal fer-hi una residencia per a la gent gran i per explicar altres punts de desacord amb la proposta del govern.

El PSC valora positivament el fet d’ampliar l’oferta formativa a Vilafranca, però entén la proposta fet pel govern municipal no és en cap cas d’estudis universitaris, sinó de cursos expedits per una universitat privada. Francisco Romero opina que ja existeix una oferta semblant a la comarca com és el cas de l’escola de viticultura i enologia d’Espiells, situada a Sant Sadurní d’Anoia i que es podrien buscar altres instal·lacions municipals on ubicar aquest cursos a Vilafranca. El PSC consideren innecessària una despesa de més d’un milió i mig d’euros per restaurar l’edifici de l’INCAVI per fer-hi l’Escola Universitària, denuncia que els 200.000 euros del Ministeri de Cultura que l’equip de govern ha dit que té per el projecte són en realitat per al Vinseum i que en el cas que el govern porti aquesta proposta al ple municipal ells hi votaran en contra.

L’equip de govern considera lamentable l’actitud el PSC

Per la seva part, l’equip de govern també ha convocat una roda de premsa com a resposta. Pere Regull, acompanyat per les regidores Ramona Suriol i M. Josep Tuyà, ha lamentat que els socialistes intentin desvirtuar els cursos que es faran a l’escola al afirmar que no es tracta d’estudis universitaris. Regull ha aclarit que els estudis universitaris també inclouen la formació contínua, com és en aquest cas. Referent a si es tracta d’una universitat privada, l’alcalde diu que tractant-se de formació contínua, encara que l’acord fos amb una universitat pública, sempre seria en règim privat, ja que aquest tipus d’estudis no estan homologats ara per ara.

Pel que fa a la ubicació, insisteixen en que l’INCAVI és el lloc adequat i que utilitzar aules d’algun institut o edifici municipal per fer-hi les classes no seria la millor manera de projectar l’Escola més enllà de Vilafranca. En referencia als 200.000 euros que el PSC assegurava que eren per al Vinseum, Regull ha volgut aclarir que són per a l’Ajuntament de Vilafranca ja que ho van tramitar ells directament i per tant, saben per a què els van demanar. L’equip de govern conclou que el PSC només intenta desvirtuar el projecte per motius polítics.