A Irene Rigau

CARTA QUE AVUI 10 DE FEBRER PUBLICA EL PUNT I QUE DIVENDRES 11 VAN PUBLICAR LA VANGUARDIA I L’AVUI

Davant l’enèsima ofensiva del Departament d’Educació, ara de nou d’Ensenyament, per reduir el lamentable índex del fracàs escolar a casa nostra, i des del meu punt de vista després de vint anys treballant a secundària, amb l’alegria de totes les reformes, contrareformes i contracontrareformes de lleis educatives que han fet anar de corcoll mestres, professors i editorials, seré ras i curt. Benvolguda consellera, faci el possible perquè es rebaixin les ràtios d’alumnes per aula i li ben asseguro que els resultats acadèmics seran molt més favorables. Estalviï’ns de tenir més de 30 alumnes per aula amb trenta problemàtiques socials i cognitives diferents i no tinc cap dubte que una atenció més propera i directa als destinataris dels plans d’estudis -encara que aquestes planificacions oficials vagin canviant per obra i gràcia dels polítics de torn-, farà que millorin els resultats acadèmics. Fa tants tants anys que el personal docent ho reclamem com disgustos de l’administració cada vegada que es comparen els resultats d’aquí amb els de la resta d’Europa…