PSC i ICV porten al Parlament les demandes de Fem Pinya

  • Demanen que s’estableixi un conveni amb l’ajuntament per tal de construir l’equipament.
  • El diputat penedesenc Roberto Labandera (PSC) fa de portaveu de la iniciativa parlamentaria.
  • L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, lamenta l’actitud del col·lectiu Fem Pinya.

Els grups parlamentaris del PSC i ICV han presentat al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució que insta al govern català a ‘establir conveni amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per tal de construir i posar en marxa un equipament residencial per a la gent gran a la seu de l’antic edifici de l’estació enològica Incavi’. En la resolució tambe es demana ‘incloure a la programació territorial dels recursos d’atenció social especialitzada i domiciliària a Catalunya, l’ampliació de places residencials per a persones grans al territori de la comarca de l’Alt Penedès’. El col.lectiu Fem Pinya va entregar la setmana passada a l’ajuntament més de 3.000 signatures demanant que avanci en el desenvolupament del projecte.

Segons la resolució dels grups del PSC i ICV ‘la manca de places de residències és notòria malgrat els esforços públics i privats dels darrers anys. L’escrit recorda que ‘l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va preveure, l’any 2007, la construcció d’una residència per a la gent gran al seu municipi, impulsant la redacció d’un projecte de rehabilitació i adequació de l’antiga seu de l’Estació Enològica per destinar-lo a aquesta finalitat’. Finalment es remarca que ‘per tal de fer-ho possible, es va licitar la redacció d’un projecte durant l’any 2008 i es va possibilitar la seva redacció amb una dotació pressupostària específica’.

El diputat penedesenc Roberto Labandera, que ha fet de portaveu de la iniciativa parlamentaria, ha manifestat que “amb aquesta iniciativa el PSC ratifica el seu compromís amb la gent gran de Vilafranca i amb les seves iniciatives per la millora social de la Vila i dels seus equipaments de serveis com les que dur a terme el Col.lectiu Fem Pinya’.

Pere Regull considera deslleial l’actitud de Fem Pinya.

La setmana passada, en declaracions a Penedès TV, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va valorar l’entrega de signatures del col·lectiu Fem Pinya. Segons Regull al mes de novembre es va reunir amb representants de Fem Pinya i els va demanar que no vinculessin la residència al Incavi i de l’altra els va apuntar que esperessin fins a finals de gener per tornar a parlar amb ell, amb la voluntat de poder oferir una proposta alternativa de residència per a la gent gran. Per aquest motiu considera l’acció de Fem Pinya és ‘deslleial i descortès’ ja que en ‘no se’m va comunicar en cap moment’. L’alcalde assenyala que està treballant fa temps en un projecte que pugui oferir una nova residència i que no suposi una inversió tan costosa (un 8 milions d’euros) com la que es projecta a l’Incavi.