Mobilitzacions i vaga contra la retallada de les pensions

  • ‘El govern vol eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions’.
  • Aquest dijous es farà una repicada de cassoles a les vuit del vespre a la plaça de la Vila.
  • Convoquen una manifestació a Barcelona pel dia 22 i una jornada de vaga pel proper 27 de gener.

L’Assemblea pels Drets Socials i les organitzacions de l’esquerra independentista de Vilafranca han convocat una repicada de cassoles per aquest dijous dia 20 de gener per a protestar contra la retallada de les pensions que prepara el govern espanyol. L’acte de protesta es farà a les vuit del vespre a la plaça de la Vila. L’anunci es va fer ahir en una roda de premsa on també es va animar a tothom a participar a la manifestació convocada pel dissabte 22 de gener a Barcelona i a la jornada de vaga que es farà el proper 27 de gener al Principat de Catalunya, convocada per els sindicats CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera.

En la trobada amb els mitjans es va presentar el manifest que han elaborat per aquest seguit de mobilitzacions on, entre altres qüestions, es denuncia que el govern espanyol vol ‘eliminar del sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions en mans del capital financer (Bancs, Caixes i asseguradores)’ . Els convocants afirmen que ‘les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s’ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys’ i criden a sortir al carrer per aturar la ‘continua retallada de drets socials’ del govern espanyol del PSOE. Aquestes organitzacions recorden que l’aprovació de la reforma esta prevista pel proper 28 de gener.

A més de la ‘cassolada’ d’aquest dijous, el dissabte 22 al matí es farà una parada informativa al mercat de Vilafranca on s’informarà de les mobilitzacions previstes. Per altra banda també s’ha activat una pàgina web on es pot trobar informació contínuament actualitzada de les mobilitzacions que s’estan organitzant i de la vaga del 27 de gener.