El PSC no pot promoure cap qüestió de confiança

  • És competència exclusiva de l’alcalde, segons la llei orgànica 8/1999.
  • El regidor d’Hisenda acusa el PSC de fer servir ‘la mentida i l’engany per desgastar Pere Regull’.
  • La CUP exigeixi als socialistes una rectificació pública ‘per l’actitud que van mostrar al ple extraordinari’.

L’alcalde és l’única figura que pot pot promoure una qüestió de confiança sobre la seva tasca. Així ho recull el primer punt de l’article 197 bis la llei orgànica 8/1999 de règim electoral general. Tot i que aquest no és l’únic impediment amb què es troba el PSC, ja que el punt sisè també indica que no és possible plantejar una qüestió de confiança durant l’últim any de la legislatura, com és el cas.

El portaveu del PSC, Francisco Romero, després d’abandonar de manera airada el ple extraordinari del passat dilluns 17, va anunciar que si el govern municipal no aconseguia prou suport com per aprovar els pressupostos buscaria els vots necessaris per tirar endavant una ‘moció de confiança’ contra l’alcalde Pere Regull. El PSC abandonava el ple després que la seva proposta de resolució quedes esmenada totalment per un nou redactat de la CUP en el que es criticava  les polítiques ‘de dretes i neoliberals’ del govern espanyol.

Amb aquestes dades a la mà, el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, carregava ahir contra el PSC acusant-lo d’actuar per ‘pur electoralisme, amb l’únic motiu de criticar i promoure un debat de desgast contra l’alcalde de Vilafranca, utilitzant contínuament la mentida i l’engany, com fa sempre, per aconseguir un benefici propi’. Ruiz va recordar que no només en la llei orgànica es recull que l’alcalde és l’únic que pot demanar una qüestió de confiança, sinó que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) també recull aquest aspecte, que justament fou introduït pel PSC quan governava.

La CUP exigeixi al PSC una rectificació pública

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet pública una valoració del ple extraordinari, on demana al PSC una ‘rectificació pública de les acusacions i l’actitud del grup municipal del PSC cap als regidors de la CUP’. L’esquerra independentista acusa el grup municipal del PSC de tenir una ‘actitud de prepotència i de manca de respecte cap al conjunt del plenari’ i particularment contra el regidors de la CUP, perquè, segons que denuncien, van abandonar el ple amb ‘amb gestos i afirmacions del tipus ‘sou uns masovers’ o ‘feu la feina bruta”. Per la CUP, aquesta actitud posa de manifest ‘que la seva suposada voluntat de diàleg, consens i de mà estesa és pura oratòria’.D’una altra banda, també posen de manifest que haguessin ‘trobat positiu obrir el debat a tots els grups municipals malgrat l’aprovació de l’esmena a la totalitat’.