Comença un cicle de formació per a monitors socioculturals de gent gran

  • L’ILOQUID és un projecte per a fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur.
  • Les persones interessades poden demanar més informació al SOIP.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, dins de la segona etapa del projecte ILOQUID centrada en la realització d’itineraris formatius en el sector de serveis d’atenció a les persones, inicia la formació especialitzada de Monitor/a sociocultural de gent gran. L’objectiu d’aquesta iniciativa cofinançada per la Diputació de Barcelona, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Vilafranca és incrementar l’ocupació i l’especialització de les persones que treballin en els serveis d’atenció a les persones (gent gran, infants, disminuïts, malalts crònics, etc.) per tal de donar resposta a les necessitats creixents d’aquest sector.

L’ILOQUID és un projecte per a fomentar la inserció laboral de persones en situació d’atur en el sector de serveis a les persones, a través del treball en xarxa, la cooperació local i la concertació territorial a la comarca de l’Alt Penedès. El projecte té com a precedent les cinc edicions del projecte ILO-SER (Iniciatives Locals d’Ocupació en el Sector de Serveis d’Atenció a les Persones) i la llarga trajectòria de l’Ajuntament de Vilafranca en programes i actuacions en l’àmbit del servei de l’atenció a les persones.

Aquesta segona etapa del programa, liderada per l’Ajuntament de Vilafranca, ha estat definida a partir del treball de concertació realitzat pel Pacte Iloquid Alt Penedès, format pels ajuntaments de Vilafranca del Penedès (entitat coordinadora), Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Santa Margarida i els Monjos i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en la primera fase del projecte.

En aquesta primera etapa es van consensuar les línies estratègiques que han conformat el Pla Operatiu de Treball Territorial 2010-2011 del projecte ILOQUID, centrades en la millora de l’ocupabilitat de les persones aturades i afavorir la seva inserció laboral en el sector d’atenció a les persones de la nostra comarca.

La segona fase del projecte s’està desenvolupant durant el 2010 i el 2011, i està centrada en la realització d’itineraris d’inserció i millora de l’ocupabilitat. L’objectiu és atendre les persones beneficiàries que seran orientades i formades per fer pràctiques en empreses del sector d’atenció a les persones, o bé per a la creació d’empreses.

En aquesta segona etapa, 20 participants beneficiaris/àries estan realitzant els itineraris d’inserció i millora de l’ocupabilitat que inclouen formació bàsica: formació en tecnologies de la informació i la comunicació, visites a empreses del sector, formació especialitzada del sector: auxiliar de gerontologia i d’atenció personal a discapacitats, pràctiques en empreses del sector, etc. Seguint aquesta mateixa dinàmica, el proper dia 1 de desembre s’iniciaran nous itineraris d’inserció que realitzaran la formació específica de monitor/a sociocultural de gent gran en l’especialitat entrenament de la memòria.

A partir del mes de febrer del 2011 s’iniciaran els darrers itineraris d’inserció i millora professional amb la formació específica de Treballador/a Familiar, així com les accions complementàries que ofereix el programa de suport i promoció per a les persones emprenedores que vulguin treballar pel seu compte (creació d’empresa o autoocupació), sessions monogràfiques de formació de temes d’interès pel sector, etc.

Les persones interessades poden demanar més informació al SOIP, plaça del Penedès, núm. 4, baixos, telèfon 93 817 24 47 o al Servei de Foment de l’Ocupació (Edifici 2 de la Fassina), avinguda de Catalunya, núm. 22, telèfon 93 817 19 95.

ARTICLES RELACIONATS