Recuperació agrícola mundial

recuperacioSegons un estudi de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i l’Organització de las Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO Food and Agriculture Organization), Europa no es beneficiarà de la recuperació agrícola mundial.

Sobre la base dels productes bàsics Brasil té el més ràpid creixement del sector agrícola, creixent un 40% entre el 2010 i el 2019. Rússia i Ucraïna es projecta que creixerà un 26% i 29%, sempre que els plans i mesures d’ajuda dels seus governs es compleixin. Xina i l’Índia també poden créixer significativament en un 26% i 21%, respectivament. Austràlia es preveu que creixi un 17%, EUA i Canadà entre un 10-15%. En canvi, durant el mateix període, la producció agrícola neta a la UE-27 es preveu que creixi menys del 4%.

El creixement del consum a Europa s’haurà de cobrir per les importacions. Durant la dècada que va fins al 2019 la producció mundial de cultius augmentarà un 13% de mitjana i el preus mitjos de les matèries primeres seran més alts, entre un 16 i un 40% al 2019 comparat amb el període 2007-2009, i el preu que pujarà mes serà el de la llet i els seus derivats.

Sens dubte una apassionant dècada pel sector productor d’aliments a nivell mundial amb un repte en el horitzó: ser capaços d’alimentar la previsió de població del any 2050, i sembla que això serà possible tot i l’alentiment del creixement de producció en la propera dècada.