CiU defensarà en el Ple de demà una proposició de llei per la creació de l’àmbit funcional del Penedès

Joan Raventós: “El fet que el Pla territorial general no tingui en consideració l’àrea funcional de planificació del Penedès, crida l’atenció i imposa la necessitat de fer un altre plantejament”.

joanraventos

Joan Raventós, diputat de CiU, defensarà en el Ple del Parlament de demà una proposició de llei de CiU per a la creació de l’àmbit funcional del Penedès, pas previ a l’assoliment de la vegueria pròpia. Malgrat que la cambra catalana va arribar a un acord per a la creació d’aquest àmbit funcional, la realitat és que dos anys després el Tripartit no ha complert el mandat i totes les seves accions van en direcció contrària.

“Fa més de dos anys que el Parlament va aprovar crear l’àmbit funcional del Penedès i el Govern ha fet cas omís” ha exposat Joan Raventós. Cal tenir en compte que el Govern ja ha posat en marxa els diferents plans territorials i les comarques que haurien de formar part de la futura vegueria del Penedès estan repartides entre els Plans de l’Àrea Metropolitana, Camp de Tarragona i Catalunya Central.

“El fet que el Pla territorial general no tingui en consideració l’àrea funcional de planificació del Penedès, unes comarques enquadrades en els àmbits de les Comarques Centrals, Camp de Tarragona i Metropolità, respecte a les quals presenten diferències clares, crida l’atenció i imposa la necessitat de fer un altre plantejament” ha assenyalat Raventós. “Especialment després de la forta mobilització social, impulsada per la Plataforma per una Vegueria Pròpia, que s’ha concretat amb preses de posició formals de tots els consells comarcals d’aquest àmbit i de la majoria qualificada dels seus consistoris” ha remarcat.

Aquestes comarques són: l’Alt Penedès; l’Anoia amb excepció dels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera; el Baix Penedès i el Garraf. “És per aquest conjunt de motius que cal modificar la Llei del Pla territorial general de Catalunya” en el sentit d’incorporar-hi una nova àrea funcional de planificació com a àmbit d’aplicació dels plans territorials parcials, que és la del Penedès, que inclou les comarques de l’Alt Penedès; l’Anoia amb excepció dels municipis de Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera; el Baix Penedès i el Garraf.

Per això CiU defensarà demà la seva proposició de llei per a la creació de l’àmbit funcional del Penedès, un vuitè àmbit per a Catalunya que seria el pas previ a la vegueria pròpia. Joan Raventós ha alertat que “el Penedès no pot esperar més”. “El sentiment ciutadà és un clam que el Govern no està escoltant” ha afegit el diputat nacionalista per qui “ja n’hi ha prou d’incompliments”. “Ara és l’hora d ela política, és l’hora dels fets” ha assenyalat.

Dimarts, 15 de desembre de 2009