180 ENTRADES, 2 CONFERÈNCIES i UNA ENTREVISTA.

180 entrades en aquest blog, dues conferències sobre arquitectura i una entrevista a Ràdio Maricel….. per les xifres queda clar en quin mitjà de comunicació em sento més segura.
Avui escric un cop més en aquest blog, i de nou per fer referència a la necessitat de conservar el nostre patrimoni artístic i arquitectònic. El dissabte el Grup d’Estudis Sitgetans em va donar la oportunitat d’explicar davant d’un nombrós públic, cosa que agraeixo pq a aquella hora a Sitges s’hi realitzaven dues conferències més, i en un radi de molt pocs metres (Biblioteca Santiago Rusiñol, GES i Saló d’Or de Maricel), la història, evolució i situació actual d’un dels espais més coneguts i bells de Sitges.
Dins del cicle de conferències organitzades des del GES per commemorar els 80 anys del Passeig Marítim de Sitges, la meva conferència es va centrar en l’origen del Passeig, i les conseqüències que la seva urbanització va tenir en el desenvolupament de la zona sud del poble: avinguda Benaprès, avinguda Sofía, sector del Vinyet, ciutat Jardí de Terramar (hotel, xalets, etc..), Josep Maria Martino, millores del passeig de la Ribera, construcció de la piscina Maria Teresa i del Casino Platja d’Or, edificis racionalistes, primers blocs de pisos, destrucció d’edificis catalogats, construcció de “partenons”, nova tipologia dels tancaments de les cases……
Com veieu, un resum llarg de gran part de les entrades que conformen aquest blog que avui ja compta amb 180 articles.
Fa uns dies em referia a la falta de costum de parlar amb públic, i de la por escènica que jo sentia davant d’una sala plena de gent (per sort) que espera per escoltar el que he decidit explicar. La veritat és que la aquesta darrera conferència m’ha anat millor que la primera de fa gairebé un any, quan al Cau Ferrat vaig parlar sobre l’obra de l’arquitecte noucentista Josep Maria Martino Arroyo. Podríem dir que he après dels errors i que desprès d’escoltar-me he intentat canviar i millorar tot allò que no em va semblar bé. I amb la propera faré el mateix, i potser amb el temps aconsegueixo ser una bona conferenciant. Ja en parlarem……
Però aquest matí he hagut de superar la proba definitiva. Una entrevista a Ràdio Sitges per parlar sobre la confe. Uf!!!!!!! Encara costa més que fer la xerrada. Allà ho tens tot molt més controlat: documentació, text redactat, imatges que acompanyen les teves paraules., i principalment, tot ho controles tu. En una entrevista estàs en mans del teu interlocutor. Sort que avui estava entre amics, però tot i això, he patit. Però el pitjor de tot ha estat escoltar-me un cop finalitzada l’entrevista…. no em reconec en aquella veu. No soc capaç de posar-li una cara, però soc jo!!!! Uf, uf!!!!!!
Esperant que per Sant Jordi el Grup d’Estudis Sitgetans publiqui un petit quadern amb els texts de la conferència que dins del mateix cicle sobre el Passeig, va realitzar la Susanna Porter parlant del monument al Dr. Benaprès i de l’escultor Clarà, i de la meva, aquí podeu escoltar aquesta entrevista on faig un petit tast sobre la conferència “Passeig Marítim de Sitges. 80 anys”. Espero les vostres crítiques i també us recomano aquest vídeo de “you tube“.