+600 blocaires a la Penedesfera

+600 blocaires a la Penedesfera

En poc més de 4 mesos des de que va superar el mig miler, la comunitat de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf ha superat els 600 blocaires agregats! Va arribar als 500 gairebé a poc més d’una setmana per a l’inici de les passades Jornades de la Penedesfera, al Vendrell, complint la tendència mostrada anteriorment d’augmentar en un centenar de membres cada 6 mesos. Però en aquest cas ho ha fet en un període menor i sobretot en un context on l’augment d’usuaris d’eines com twitter i Facebook sembla afectar a l’actualització i aparició de nous blocs. Aquesta xifra continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de blocaires més nombrós de Catalunya i també una de les xarxes TIC més actives, amb més de 35.000 apunts importats pel portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès. Una fita que coincideix amb la preparació de les 3es Jornades de la Penedesfera i una col.laboració amb la DO Penedès.

Penedesfera

Respecte a la darrera estadística, destaca l’increment al Baix Penedès i al Garraf que fan superar l’Anoia com les comarques amb més blocaires, encara lluny de l’Alt Penedès, amb Vilafranca del Penedès com a població amb més blocs del Penedès superant el centenar. Però sobretot cal destacar l’incorporació del primer bloc en gallec. L’estadística actual de blocaires és la següent:

  • Número de blocs enllaçats: 601
  • Categories amb més blocs: Política (183), Actualitat (130), Literatura (64), Educació (58) i Esports (48)
  • Blocs per comarques: Alt Penedès (251), Baix Penedès (115), Garraf (111), Anoia (105) i fora del Penedès (19)
  • Poblacions amb més blocs: Vilafranca del Penedès (101), Igualada (66), Vilanova i la Geltrú (60), El Vendrell (49), Gelida (58), Calafell (35), Sitges (26), Sant Sadurní d’Anoia (22), Sant Pere de Ribes (21), La Llacuna (9), Llorenç del Penedès (8) i Cubelles (7)
  • Plataformes de blocs més utilitzades: blogger (385), wordpress.org (50), wordpress.com (45) i bloc.cat (20)
  • Idiomes: Català (510), Castellà (80), Anglès (5), Esperanto (2), Francès (1), Gallec (1), Holandès (1) i Suec (1)

Aquesta activitat ha de quedar reflexada a les properes Jornades. Al darrer Vins&Blogs van sortir temes molt interessants per parlar-hi, relacionats amb la innovació i la tecnologia. Des de llavors, fins i tot tenim propostes de taules rodones i opcions de seu de la trobada. Si voleu col.laborar-hi només ho heu de dir doncs ja comencem a preparar-les. Aquesta trobada es basa en compartir coneixement d’una manera col.laborativa, els mateixos principis de la Penedesfera. D’aquesta manera us demanem fer difusió i participar en triar el nou logotip de marca de la DO Penedès. Tria la nova imatge de la DO PenedèsAixí, aquest esdeveniment al Facebook anima a votar-hi un dels dos finalistes. Entre tots els participants en la votació popular –Viticultors, Bodegues i, sobre tot, Consumidors– es sortejarà un cap de setmana d’enoturisme!

Technorati Tags: , , , , , , ,