El Consell Nacional de CDC defensarà les vegueries que assoleixin el consens suficient al territori

El Consell Nacional de CDC defensarà les vegueries que assoleixin el consens suficient al territori
Redacció | 22/09/2009 | El Punt Penedès

Consell-Nacional-CDC-aprovació-Vegueria-Penedès El Consell Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, en la reunió celebrada aquest dissabte dia 19, va fer un gran pas cap al camí del seu compromís per defensar la creació de la Vegueria del Penedès.

El secretari general de CDC, Artur Mas, en l’ entrevista que va mantenir al juliol amb els representants de la Plataforma per la Vegueria Pròpia, va assumir el compromís que el Consell Nacional donés lectura pública de les voluntats polítiques convergents respecte a la defensa a la creació de la Vegueria del Penedès.

CDC vol impulsar, d’acord amb el nou Estatut, una nova divisió territorial de Catalunya, complint així el dret a decidir que té la Generalitat de Catalunya sobre la divisió territorial del país.

El Consell Nacional de CDC fa un gran pas per l’assoliment de la Vegueria Penedès

CDC és conscient que, des que es va plantejar la divisió de Catalunya en 7 vegueries, han sorgit noves propostes de més vegueries i, en aquest sentit, es compromet a defensar les que hagin assolit consens en el seu territori. Serà, però, el Parlament de Catalunya qui acabi decidint el nombre final de vegueries, com els seus noms i les seves respectives capitalitats.

Finalment, el Consell Nacional es va manifestar a favor de demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que desencalli d’una vegada el projecte de Llei de la divisió territorial del país. I es va comprometre a defensar la creació de la Vegueria Penedès, quan es debati en el Parlament de Catalunya.