Arbres talats i trossejats a Meliana

Quan els arbres molesten en les ciutats:
ara Meliana (l’Horta Nord)

És l’esport nacional al País Valencià els darrers mesos: amb la injecció econòmica del Plan Zapatero els ajuntaments a corre-cuita s’han llançat a remodelar els seus carrers i espais públics i per tot arreu la tala d’arbres ha sigut predominant i constant. Ho denunciàvem a Llíria a les acaballes de juliol i ara és el torn de Meliana: uns 40 arbres del jardí de la Closa han acabat talats i trossejats als contenidors com a conseqüència de les obres de remodelació dels trams dels carrers Mestra Donderis i Salvador Giner. Es tracta d’exemplars de lledoner d’uns 12 anys que feien ja vora 4 metres d’alçària i tenien un tronc d’entre 15-20 cm de diàmetre. Remodelacions agressives, i moltes d’elles innecessàries, que no tenen en compte l’impacte mediambiental i que arramblen miserablement amb tot el que troben pel mig. Després, el dia de l’arbre eixos mateixos ajuntaments es gastaran un bon grapat d’euros publicitant que cal plantar i respectar la natura…
vicentgalduf

· Article publicat a Des de Llíria cap a Itaca el 20.09.2009

·