Penedesfera: Som Un

2es Jornades de la Penedesfera

Som Col.laboració.

Si busqueu un exemple dels avantatges de treballar en equip a fer-ho individualment, preneu les 2es Jornades de la Penedesfera com a referència. Aquest esdeveniment ha tingut una rellevància merescuda per l’el.laborada confecció de totes les taules cercant els millors ponents possibles. Encara més per l’acurada posada en escena per tal de moderar el debat presencial i virtual. Gràcies Gemma Urgell, Ricard Espelt, Raül Buira, Sergi Sabaté, Sonia Diaz Suriol, Sylvie Pérez, Josep Guillén i Guillem Carol.

Som Implicació.

S’acostuma a dir que l’administració pública no escolta, no participa, no s’implica… No sé si trobarem gaires casos com el de l’Ajuntament del Vendrell, però haig de dir que l’esdeveniment ha estat un èxit en bona part per la participació en la organització de l’Ajuntament des de la Regidoria de Tecnologia i Societat de la Informació. Gràcies Raül Buira.

Som Organització.

Protocol, Comunicació, Disseny Gràfic i Policia Local són els serveis de l’Ajuntament del Vendrell que han treballat per a la Penedesfera. Però sobretot cal destacar la coordinació per tal que tot estigués controlat abans, durant i després de la celebració. Gràcies Jordi Sonet, Lourdes Ruiz i la resta de treballadors del consistori que han participat a l’organització operativa de les Jornades.

Som Comunicació.

No hauria estat possible una assistència virtual sense la retransmissió on-line de totes les Jornades que va fer la Ràdio i Televisió El Vendrell. Sobretot improvisant per millorar el servei deficient de l’ADSL de Telefònica a la Vil.la Casals. També fent difusió prèvia al Vendrell i al Baix Penedès de l’esdeveniment. Gràcies Víctor Merencio, Mar Vives, Pere Sallent i tots els treballadors del departament de comunicació de l’Ajuntament del Vendrell.

Som Presència a la Xarxa.

Era difícil seguir el debat virtual a la Vil.la Casals. En certs moments a cada actualització es sumaven més twitts que els que la pantalla podia visualitzar amb el CoveritLive. La prova és que durant les Jornades el tag #Penedesfera va aparèixer a la portada del web www.hashtags.org que segueix les converses més importants a twitter en aquell moment. Era tanta l’expectació que per a alguns twitter va quedar “esgotat” i d’altres demanaven que se’ls traduís els missatges per poder seguir-ho.

Som el nostre propi Guru.

Vaig tenir el plaer de moderar una taula rodona per lluitar contra la crisi amb un cartell de ponents impressionant. Malgrat que no van voler acceptar l’etiqueta de gurus i van insistir que el potencial per millorar l’economia a través de la xarxa resideix en nosaltres mateixos, insisteixo que se’ls ha de donar aquest qualificatiu perquè se’l mereixen. Gràcies Joan Jiménez, Marc Cortés i Toni Mascaró.

Som Representació.

El recolzament institucional a la Penedesfera va quedar palès per la presentació que van fer les autoritats i que podeu veure al Programa. La taula sobre Política 2.0 moderada per NuestraCausa va tenir un altíssim nivell difícil d’igualar. Voldria destacar però la participació personal i representativa del President del Parlament de Catalunya Ernest Benach i l’Eurodiputada i l’ex-Presidenta del Parlament Basc Izaskun Bilbao Barandica. Gràcies a tots dos i també als càrrecs electes que van assistir i han recolzat des del primer moment la Penedesfera, com el Diputat al Parlament de Catalunya Miquel Carrillo, el Diputat al Parlament de Madrid Carles Campuzano, la Regidora de l’Ajuntament de Cunit Montserrat Carreras, el Regidor de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès Pep Quelart i tots aquells altres que em consta que hi eren però no vaig poder saludar personalment.

Som Coneixement i Opinió.

El meu agraïment a cadascun dels ponents que van participar a totes les taules rodones compartint les seves idees i generant debats que encara continuen a la xarxa, malgrat haver acabat les Jornades presencials fa dies. Per la seva experiència en xarxes socials i comunitats virtuals –la raó de ser de la Penedesfera– vull agrair especialment la participació de Genís Roca.

Som Música i Fotografia.

Gràcies ENFOCA pel recull fotogràfic de les Jornades i gràcies Buhos per crear l’himne de la Penedesfera. Properament posarem al Portal una enquesta per triar el nom d’aquesta cançó que va cloure les Jornades. No podríem fer-ho d’una forma més original i més d’acord amb un espai com la Vil.la Casals.

Som Territori.

L’il.lusió i col.laboració de persones i entitats de la zona són clau per a l’èxit d’un esdeveniment d’aquest tipus. Gràcies als blocaires vendrellencs i del Baix Penedès –especialment Miquel Casellas i Laia Gomis– així com als presidents i representants de l’ADEG, la DO Penedès, l’UEP, la JCI i tots aquells altres que em consta que hi eren però no vaig poder saludar personalment.

Som Penedès.

En la situació actual que el Penedès es veu obligat a reivindicar a Catalunya la seva identitat, no ens podem sentir-nos més orgullosos d’haver acollit un dels events 2.0 més importants que sortia per primer cop de Barcelona. El primer Cava&Twitts itinerant per parlar dels reptes del vi i cava a la xarxa ha situat el Penedès a primera línia. Gràcies Xavier Güell, Marc Cortés i especialment l’esforç d’un expert supersèrie com David Boronat per ser-hi, arribat directament de l’AVE de Camp de Tarragona a les Jornades.

Som Pau Casals.

Els responsables de la Vil.la Casals ens van donar totes les facilitats per a l’organització des del primer dia. Vam visitar el museu finalitzades les Jornades i vam quedar sorpresos d’aquesta instal.lació. És difícil no emocionar-se amb la dimensió humana de Pau Casals. A la inauguració ja vaig comentar el seu parlament a les Nacions Unides. Ara m’agradaria reproduir la cita amb la que es dirigeix a les generacions futures.

Potser sóc el músic més vell del món…però en molts aspectes sóc un home encara jove. Això és el que vull que sigueu vosaltres: joves, joves tota la vida, i que digueu les veritats al món.

Som Amor.

Gràcies Montse. :-)

Som Tu.

La Penedesfera va néixer fa 18 mesos com una comunitat de blocaires per derivar ara en una comunitat TIC. Els assistents presencials i virtuals a les Jornades de Gelida i del Vendrell han quedat connectats a la Penedesfera. Tu també ho pots estar si estàs llegint aquesta entrada i qualsevol altra de les persones que han dit la seva a la xarxa –escrivint posts i twitters, pujant fotografies i vídeos, interrelacionant-se…– només has de participar amb el teus comentaris, només has d’expressar-te lliurement.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,