Presentació de l’audiovisual del Castell de Gelida i jornada de portes obertes

Presentació de l’audiovisual del Castell de Gelida i jornada de portes obertes

castell de gelida
El cap de setmana del 18 i 19 d’abril tingué lloc la presentació de l’audiovisual del castell de Gelida “Castrum Gellito”, projecte que ha comptat amb el finançament de l’Obra Social de Caixa Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Les activitats del cap de setmana es varen iniciar amb la presentació que es va celebrar el dissabte dia 18 a l’església de Sant Pere del Castell de Gelida. L’acte va ser obert amb el parlament del president de l’AACG, al que van seguir les intervencions de la Cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, el Director de Cultura de l’Obra Social de Caixa Catalunya i l’Alcalde de Gelida.

L’audiovisual ha estat dissenyat seguint el fil conductor del temps, amb la finalitat d’ajudar a comprendre la significació territorial del castell en els seus orígens i el procés de transformació del monument des dels precedents musulmans fins a la destrucció de 1714; la seva posterior utilització com a simple pedrera per a les construccions properes i els forns de calç i el desenvolupament de la consciència cultural que porta, finalment, a la seva valoració com a monument. Després de la projecció de l’audiovisual es va servir una copa de cava per a tots els assistents a l’esplanada del Centre d’Interpretació del castell.

Durant el diumenge al matí la projecció de l’audiovisual va estar oberta gratuïtament a tots els visitants, oferint-los a més visites guiades al castell. En els dos dies d’aquesta presentació, prop de dues-centes persones s’aproparen al castell per conèixer directament aquest nou recurs que a partir d’ara s’incorporarà a les visites al castell.

presentacio castell de gelida