El Premi Ciutat d’Igualada – Narrativa Breu, víctima d’una estafa
La polèmica esta servida amb safata de plata. Ho voleu llegir i saber?…, segons publica el portal digital anoiadiari.cat, el Premi de Narrativa Breu Josep Còdol dels Premis Ciutat d’Igualada, en la seva darrera edició, ha estat víctima d’una estafa. El guanyador de l’esmentat guardó, Joan Cardona Romanos, ja havia guanyat altres certàmens amb el mateix conte, incomplint d’aquesta manera una de les bases del concurs.

Aquesta estafa que el citat autor li ha suposat un benefici de 1000 euros del premi, l’ha repetit en altres premis literaris arreu de Catalunya. Així, el conte que ha estat utilitzat amb el mateix argument, ha tingut diversos títols en diversos concursos on va ser presentat. Al premi “La Miranda de contes” de Capellades el 2007 es va titular “Acord”. “Revelació” al Premi “Ploma de Ferro” de Sant Esteve Sesrovires i “Harmonia” en un certamen literari de Terrassa, celebrat aquest passat 2008. Precisament aquest darrer concurs era restringit només al sexe femení i l’autor en qüestió es va presentar amb el nom de la seva esposa, Miriam Halpern.

Per aquest fet, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Maria Enrich, ha sol.licitat a l’estafador mitjançant una carta certificada, que abans del 30 de març retorni la quantitat rebuda pel premi. En cas de no fer-ho, l’Ajuntament igualadí no descartarà emprendre mesures legals, donat que es tracte d’una estafa reiterada.

Font: anoiadiari.cat

Josep Maria Solé – “Vols llegir?” – Ràdio Nova