Manifest de suport als grups folklorics amb foc

Des de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya em engegat juntament amb totes les altres agrupacions de folklore català de foc, (agrupació de bestiari, coordinadora d’infantils, trabucaires, representants de la Patum, etc…) un manifest de suport.
I demanem que totes les entitats culturals catalanes ens donguin suport.
El motiu que ens ha portat aquí, es ni mes ni menys que una nova normativa europea que pretén regular de forma taxativa, correfocs, revetlles de St. Joan, falles, castells de foc, etc.. i en el cas de les colles de Diables la normativa marca que les colles infantils no seran legals ja que l’edat mínima serà de 16 anys i a les colles gran volen que la distancia entre els Diables i el públic sigui de 9 metres per la carretilla i 15 pel sortidor.
Lògicament van a la desaparició de TOTES les colles de Foc, Diables, Bestiari, Trabucaires i la prohibició de tirar petards per ST. Joan entre altres manifestacions populars.
El Govern de Catalunya sembla evitar el tema, i la normativa entra a partir del 2010.
Si no podeu donar suport per escrit us demanem que assistiu a l’acte ludico-festiu que es realitzarà el 7 de Febrer a Berga.