Un taller de teatre

Qui vol venir?

De tant en tant, al veïnat ens convé algun acte de reflexió, allò que quan érem joves, els que ara som vells, ens deien en « La doctrina »: fer examen de consciència. Sovint, som massa espontanis en les nostres manifestacions i li fotem pel broc gros. Critiquem per sistema, desautoritzem, fem burla, , etc…Conec gent molt negativa que rebutgen i dubten del bon fer dels demés. No sents mai una bona paraula de la seva boca, dedicada a les institucions, ni a les persones .

He fet aquest preàmbul, perquè com haureu notat, darrerament estic “tou”, sóc molt benèvol, m’he tornat un pel mansoi, amb el bon sentit de la paraula. Encara que l’admirat Tothosap esventi la meva “vena crítica per antonomàsia” , darrerament me’n vaig per les bardisses de l’afalac. No ho dilataré massa, no fos cas que s’hi acostumin, els meus criticables en potència.

Bé, al gra. Per als dèspotes que diuen que a Calafell no és fa res, els he de passar pel bec, els
fulletons dels tallers de la Casa de cultura de cal Bolavà i
els de la casa Barral. Si ho fullegen, podran comprovar que en temporada d’hivern, qui no practica la cultura és perquè no vol. Hi ha tallers i activitats de tota mena. I no em negareu que un parell d’horetes setmanals no les té tothom per cultivar una mica l’intelecte i l’sperit. Menys “caixa burra” i més exercici intel·lectual, que després ve l’Alzheimer o la Demència Senil i ens troben sense defenses (perdoneu la frivolitat).
I ara, ja sé que em dedicareu un Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!! Sorollós. Quan descobriu que si escric això és perquè un dels tallers de la Casa Barral l’imparteixo jo. No sigueu injustos.
Sí, a partir de l’abril, podeu compartir amb mi un taller, curs, com vulgueu dir-ne, d’escriptura dramàtica a la Casa Barral. És una mena de seguiment dels cursos anteriors d’escriptura.
Més endavant, si us sembla bé, presentaré el programa a seguir.
No em defraudeu, demostreu-me que entre els habitants d’aquesta casa vostra, hi ha futurs dramaturgs. Als qui es decideixin, els puc assegurar que ens ho passarem bé
Molta merda i ànims.
Pintura de S. Dalí. “Equilibri interatòmic d’una ploma de signe” (Teatre museu Dalí)