Gastronomia, Vins i Caves a la Penedesfera

Avui toca parlar de gastronomia, pagesia, vins i caves a la secció de la Penedesfera del programa de ràdio El Meu Poble de Ràdio Gelida. El Penedès té una gran tradició com a terra agrícola, de vins i caves, i comença a tenir-la també en el terreny gastronòmic, però aquestes són ara per ara temàtiques minoritàries a la Penedesfera.

Penedesfera

Això no només es veu al llistat de la Penedesfera, passa a tota la blocosfera en general. Són temàtiques molt concretes i que encara arrosseguen una difusió molt elitista. Malgrat tot a la Penedesfera comptem amb blocs de qualitat molt per sobre del que s’hauria d’esperar per la poca quantitat d’enoblocaires i blocaires gastronòmics. Hi ha el Blog de Jordi Melendo on aquest periodista i enòleg publica el seu treball professional, DE VINIS CIBISQVE, de J. Gomez Pallares, un dels blocaires d’aquesta categoria amb més difusió i la Pilarvidal, qui va impartir el primer taller de tast de vins i caves per a blocaires a les Jornades de la Penedesfera. Els primers fruits d’aquella iniciativa han estat les Etiquetes de Vi i Cava, un bloc molt original i especialitzat dedicat a l’anàlisi del disseny gràfic de les etiquetes de vi i cava del Penedès. El bloc és una eina molt útil com a punt de trobada de colles que comparteixen les seves experiències a la xarxa. En tenim l’exemple gastronòmic amb els llepafils i pel tast de vi i cava al Cataclub, nuestro grupo de Cata. Aquests blocaires parlen com a tastadors, però com a el.laboradors tenim el Bloc del Grup Albinyanenc Gastronòmic. Encara recordo els excel.lents Cors d’Albinyana de les passades jornades.

El món del vi i del cava va tenir una bona transversalitat fa un mes, durant les Jornades de la Penedesfera, i fa unes setmanes, al Festival Vijazz, on va ser gravat el vídeo anterior. Ara només se’n parla de la crisi. Però també n’hi ha d’altres blocs que tracten aquestes temàtiques com una categoria més del seu bloc. Així a Debat Penedès es parla sobre vinya, vi i cava, i a blocs personals com pau corcelles de gastronomia i Viniesfera de vins i de la vida. Precisament en aquest bloc la Gemma se’n fa ressò de dues iniciatives a la xarxa per promocionar el món vitivinícola. I Concurs BLOGDOCATPer un costat el fòrum de debat que convoca a tots els agents implicats en el sector vitivinícola català, productors, el.laboradors, distribuidors, restauradors, consumidors i l’administració pública a debatdevi. Al web participatiu es pengen les ponències de les diferents sessions, els vídeos de les intervencions i es poden afegir comentaris. Tot, per intentar que el sector en tregui el màxim profit. També del nou concurs que ha posat en marxa la DO Catalunya al millor blog vitivinícola català [I Concus BLOGDOCAT]. El premi són 3.000 Euros… Potser és un bon moment per iniciar-se al món blocaire vitivinícola.

Ah! hi ha pagesos amb bloc? Doncs dedicat exclusivament a la pagesia cap, només es troben alguns apunts molt de tant en tant on responen a preguntes del tipus I quan plou, què feu els pagesos?


Actualització del 23-10-08: Incloc l’emissió de l’espai a Ràdio Gelida el 23-7-08.

    Anàlisi temàtica de la Penedesfera:    Penedesfera gastronòmica i vitivinícola:
    Gastronomia

    Pagesia, vins i caves

[tags]Penedesfera, Gelida, Penedès, ràdio, podcast, blocaires, blocs, blogs, gastronomia, pagesia, vi, cava, debatdevi, DO Catalunya, BLOGDOCAT[/tags]