Gràcies Penedesfera. Gràcies Gelida

7 actes en 2 dies, recolzament institucional, ciutadania, empresa, vins i caves, cultura, política, gastronomia, tot sota el denominador comú dels blocs i el Penedès. Les Jornades de la Penedesfera han tingut el 13 i 14 de juny una excel.lent primera trobada de blocaires de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, però també de fora d’aquest territori. A tots ells se’ls ha d’agrair la seva participació, presencial a les jornades i virtual a la xarxa, doncs sense les persones que s’expressen lliurement mitjançant els blocs no tindria raó de ser aquest esdeveniment. Com no s’hagués pogut organitzar sense la col.laboració d’institucions, entitats i empreses de dins i fora el Penedès, però sobretot de Gelida, els principals protagonistes de l’organització de les Jornades.

Pancarta Entrada Gelida

Al programa teniu ben detallat totes les entitats que hi han col.laborat i donat suport a les Jornades. Amb el risc de deixar-me algú per agrair en demano disculpes d’entrada. Començant per l’àmbit institucional haig de donar gràcies a la Regidora de l’Ajuntament de Gelida Mireya Fernández per, malgrat la diferent opció política i com no podia ser d’una altra manera, haver col.laborat des de l’Ajuntament en aconseguir l’implicació de la Diputació de Barcelona en el projecte. També al Diputat gelidenc al Parlament Miquel Carrillo per connectar la Penedesfera amb la Generalitat de Catalunya i així el Director General de la Societat de l’Informació, Josuè Sallent, pogués inaugurar les Jornades. A la Mercè Martínez i l’Antoni Ponce de la UOC per incorporar-se al projecte decididament. A l’Isidre Also i el Xavier Cardona de l’ADEG per la seva proactivitat en col.laborar amb l’esdeveniment. Faig extensiu l’agraiment a les altres organitzacions empresarials penedesenques de l’UEP, l’UEA i la JCI.Cartell carrer Al Francesc Pascual de la DO Penedès per apostar decididament per la Penedesfera. Als responsables de comunicació de l’INCAVI i Gramona per creure en la promoció de la cultura vitivinícola a la xarxa mitjançant als blocs. Al Ramon Arnabat per tornar a Gelida de la mà de l’Institut d’Estudis Penedesencs per a introduir-se a la cultura blocaire.

Pel que fa al contingut de les diverses activitats haig d’agrair a l’Ismael Peña per moderar una taula plena de projectes interessants de ciutadania digital. Al Marc Vidal per canviar una xerrada al País Basc per parlar de l’empresa 2.0 des de Gelida cap al Penedès, tot i tenir un procès gripal i no trobar aparcament. A l’enoblocaire Pilar Vidal per comunicar-nos el coneixement enòleg adquirit i ser la primera en participar en un innovador tast de vins i caves per a blocaires. A la Laia Carrillo per moderar magistralment la tertúlia política penedesenca. Haig de donar les gràcies a tots i cadascun dels ponents assistents per compartir les seves experiències a Gelida i que van ser recompensats amb un bloc de paper artesà del molí paperer Cal Banchs. A la Gemma Alonso del CI del Castell de Gelida per coordinar un magnífic Pica-pica penedesfèric amb els principals restaurants i comerços de Gelida i uns excel.lents Cors d’Albinyana del GAG.

Carles Campuzano entrevista en directe via qik.com a Daniel Garcia Peris per Sergi Sabaté, a Facebook

A la vessant organitzativa l’agraïment ha de començar per la Carme Casas i tota la Junta de l’Unió del Casal Gelidenc que hi ha col.laborat activament com l’Ivan, el Joan, l’Antonio, etc. També els col.laboradors de Ràdio Gelida com el David, el Quim i la Júlia. El Julio de Gelida Televisió que va estar al peu del canó, o millor dit a la tarima que ens va proporcionar el Regidor Joan Sayol a través de la brigada, gravant per primer cop en vídeo digital totes les jornades per allotjar-ho a internet gràcies a la Fundació puntCat. Al Pere Palomera, Toni Torné i els companys de Flash Gelida per fer un magnífic reportatge fotogràfic de tots els actes. També el Joan Llopart de guifi.net que va venir expressament des de Font-rubí per a que tinguéssim tots wi-fi amb internet. Al Jordi Sogas que va fer la rotulació dels ponents i ocupar-se de distribuir la cartelleria a Vilafranca, a l’igual que l’Erik a Vilanova, el Miquel a El Vendrell i el Josep Maria a Igualada. A la Magda i l’Agustí per la seva professionalitat des de Tres Interactiva. Al Toni Ferran per ajudar-me a penjar les pancartes i que segur déu estar pensant a jubilar la seva escala telescòpica.

Penedesfera per Daxtoor, a Flickr

Començava dient que no volia oblidar-me ningú i volia esmentar ara la col.laboradora més important. Però m’ha demanat no sortir en aquest post i per un cop li faré cas. Sortosament un bon amic ja l’ha nomenada. Aquesta col.laboració ja fa molt de temps que la tinc i és molt més llarga que l’exemple col.laboratiu que significa la Penedesfera. Des de l’aparició del llistat, passant per la reunió constituent i la presentació del Portal fins al dia d’avui només han transcorregut 5 mesos. Aquest projecte també m’ha servit per intentar superar circumstàncies personals en aquest temps i haig d’estar doblement agraït.

No faré un resum al bloc del que es va parlar a les Jornades doncs el Bloc de la Penedesfera, on apareixen totes les entrades dels blocaires penedesencs relacionades amb la comunitat, és el lloc perfecte per obtenir les impressions sobre aquests dos dies. Sí ho faré al meu bloc en castellà per a que les idees recollides en aquestes jornades també siguin presents a la blogosfera d’aquesta llengua.

Ordinador penedesfèric

En els propers dies faré un apunt al bloc amb un recull del més rellevant que trobi a la xarxa sobre les Jornades de la Penedesfera així com els enllaços a l’arxiu d’audio, vídeo i fotogràfic dels dos dies. Encara així voldria avançar-me i recomanar l’entrada del Carlos Guadián a K-Government, on l’encerta en l’efecte que pot i vol produir la Penedesfera. També esmentar l’esplèndida promoció que va fer el setmanari Calaix de Sastre, la publicació amb més àmplia difusió territorial al Penedès en arribar a la totalitat de 3 de les 4 comarques, on les Jornades de la Penedesfera van ser protagonista del darrer número amb una tirada de 21.500 exemplars i també en format bloc.

Ara queda seguir sumant a la Penedesfera en general i a www.penedesfera.cat en particular planificant més activitats, com les Jornades de la Penedesfera 2009. Com seran? A on? De què es parlarà? Qui les organitzarà? Seguiu els blocs i blocaires penedesencs i ho sabreu.

[tags]Penedesfera, Jornades, Penedès, Gelida, col.laboració, participació, ciutadania, empresa, vi, cava, cultura, política, gastronomia, bloc, blog, blocaire, blocosfera, blogosfera[/tags]