Vilanova i el Garraf amb la Penedesfera

La darrera setmana la Penedesfera ha rebut un nou impuls des del Garraf. Un augment del 45% en els darrers 15 dies, la majoria garrafins, fa que el número de blocaires ja arribi a 192. Dimecres, participant a una tertúlia a la ràdio de Vilanova i la Geltrú, he pogut constatar el ressò dels mitjans de comunicació locals per a l’iniciativa.

El tema del dia al Vilanova Matí de Canal Blau FM van ser els blocs. Em vam convidar juntament amb el David Andreu de l’empresa de serveis a internet ADQA. Inicialment parlàvem del fenomen blocaire i la creació de la Penedesfera, però vam acabar reivindicant un preu accesible per la connexió ADSL i una divulgació de la web 2.0 a càrrec de les administracions per tal de fomentar una veritable societat de l’informació i del coneixement al servei dels ciutadans. Casualment a l’estudi del costat estaven entrevistant el Carles Campuzano, diputat a Madrid i blocaire constituent de la Penedesfera a la reunió de Gelida. Podeu sentir la gravació a sota o aquí.

La Penedesfera al Garraf, a banda del boca-orella personal i el rebombori des dels blocs tal com ha escrit la Laia Gallart, delegada d’estudiants de la UPC de Vilanova (EPSEVG), ha rebut la promoció des dels mitjans de comunicació com Canal Blau, Diari de Vilanova, Vilanova Digital i El Punt, el qual té la redacció del Penedès a la capital del Garraf. Això ha permès que associacions com Ribes Internet, la qual està impulsant una plataforma ciutadana blocaire a Sant Pere de Ribes, també siguin a la Penedesfera. El Garraf també fa més diversa la comunitat de blocaires penedesencs. Monument a Francesc MaciáUn dels blocs esportius més actius de la Penedesfera és el del Sitges Bowling Club. Els primers blocs que no estan escrits ni en català ni en castellà són d’aquestes contrades. Tenim el primer en holandès des del nucli de Garraf i el primer en anglès, Wirdheim in Vilanova: la visió de Catalunya d’una família sueca des de Vilanova i la Geltrú. Erik Wirdheim defineix la Penedesfera com ‘the Penedès region blog list’. A semblança de l’inscripció al monument a Francesc Macià, la Penedesfera no fa cap distinció, només vol penedesencs.

El monument al president de la Generalitat de Catalunya està situat al final de la Rambla, “la més recta de Catalunya” tal com comentava orgullós el responsable de l’Ajuntament quan m’acompanyava durant el rodatge de ‘Memòria de Catalunya’. Aquesta no ha canviat gaire des de llavors. El que si que ha canviat és la UPC. Ara té molt més espai i mitjans. Sembla la prehistòria quan, en període d’exàmens, havíem de fer cua de matinada per tenir un terminal lliure dels VAX i poder fer les pràctiques de Telecos. Tenir un PC a casa era tot un privilegi. Això era fa 15 anys, els mateixos que han servit per urbanitzar amb cases i indústria tot l’espai per sobre de la C-31. No queda gairebé res d’aquell paisatge penedesenc saltejat de masos indians.

[tags]Penedesfera, Penedès, Garraf, Vilanova, Geltrú, Ribes, Sitges, Canal Blau, Diari, Ràdio, mitjans, comunicació[/tags]