Jornades de la Penedesfera 2015

Cartell FiraBIT - 8es Jornades de la Penedesfera

Els dies 3, 4 i 5 de juliol se celebrarà a Igualada FiraBIT 2015, mostra professional, social i lúdica vinculada al món de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC), la qual aquest any també seran les 8es Jornades de la Penedesfera. L’organització de l’esdeveniment serà a càrrec de l’associació TICAnoia, amb el suport de l’Ajuntament d’gualada, i que tindrà en aquesta ocasió la col•laboració de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, que recentment ha superat els 1.200 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició es vol donar suport a un espai de reflexió i de propostes sobre els aspectes relacionats amb la incorporació i les últimes tendències en l’ús de les TIC a les empreses i al territori com a temàtica de l’esdeveniment.

Les 7es Jornades de la #Penedesfera permeten intercanviar experiències #TIC dels #museus de #Sitges i tot el #Penedès

Les activitats previstes es desenvolupen a Cal Carner, Cal Font i el Teatre de l’Aurora, a més d’un concurs d’Instagram, en fotografia i vídeo curt, que es pot realitzar per tota la ciutat d’Igualada. Entre d’altres activitats hi hauran xerrades sobre gamificació, gestió de les xarxes socials, fabricació i moneda digital. També tallers per als més petits de plastilina elèctrica (electric dough), on els nens i joves podran realitzar circuits elèctrics tridimensionals i entendre els fonaments de la física elèctrica, l’«Il•lumina Igualada», de construcció de cases amb il•luminació LED o mostres de productes fets amb arduino. L’acte central del FiraBIT serà la Lan Party on es faran tornejos virtuals de videojocs amb competicions de customització d’ordinadors i de hacking comptant amb una zona d’acampada per als tres dies de les jornades. Es pot consultar el programa complet i més informació al web de l’esdeveniment www.firabit.cat.

Penedesfera

Les Jornades de la Penedesfera és la trobada anual de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa. Les jornades estan adreçades als penedesencs, de fora d’aquest territori i a tothom que vol introduir-se en aquest mitjà de comunicació. El FiraBIT a Igualada agafarà aquest 2015 el relleu de les seus en anteriors edicions: Jornades Europees del Patrimoni als Museus de Sitges (2014), Fira del Mar de Calafell (2013), Vallformosa Winery Convention Center de Vilobí del Penedès (2012), Ateneu Igualadí d’Igualada (2011), Universitat UPC de Vilanova i la Geltrú (2010), Museu Vil·la Casals de Sant Salvador al Vendrell (2009) i Saló d’Espectacles de la Unió del Casal Gelidenc de Gelida (2008).