Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2014

Les 7es Jornades de la #Penedesfera permeten intercanviar experiències #TIC dels #museus de #Sitges i tot el #Penedès

Les 7es Jornades de la Penedesfera han permès intercanviar experiències TIC dels museus de Sitges i tot el Penedès

Del 26 al 28 de setembre s’han celebrat a Sitges les 7es Jornades de la Penedesfera, dins les Jornades Europees del Patrimoni. Durant tot el cap de setmana la rellevància del patrimoni cultural i la posada en valor gràcies a les TIC i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement ha estat la temàtica de l’esdeveniment. En aquest marc es va presentar divendres per primer cop com serà l’acabat final de la reforma dels museus de Sitges Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel a càrrec de la Directora del Consorci del Patrimoni de Sitges Vinyet Panyella. Un recorregut virtual, mostrat dins la ponència sobre les Tecnologies de la Comunicació i la Informació utilitzada pels Museus de Sitges, i una visita guiada realitzada al dia següent per als participants, amb les sales buides i netes abans de rebre la instal·lació del contingut museogràfic, van ser actes destacats de les jornades.

7es Jornades de la Penedesfera - 1r dia (12)

També ho van ser la taula rodona de dissabte amb experiències TIC de museus de l’àmbit del Penedès, així com demostracions d’aplicacions mòbils i de realitat augmentada relacionades amb la temàtica que es van celebrar al Palau Maricel, seu principal de les jornades. A les seves terrasses durant el capvespre del divendres es va celebrar un tast de malvasia que va donar inici a la 5a Instameet Penedès, trobada d’instagramers que va incloure un concurs fotogràfic amb diversos premis a les millors fotografies dels referents patrimonials sitgetans que es van poder visitar durant tot el cap de setmana.

7es Jornades de la Penedesfera - 1r dia (15)

L’organització de les jornades va ser a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb més de 1.100 membres, juntament amb el portal Cultura Penedès, formant la secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, també s’hi va comptar en l’organització amb el Consorci del Patrimoni de Sitges, constituït per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, i encarregat de la gestió, la conservació i la divulgació del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Can Llopis, així com de les col·leccions que ens ells s’hi alberguen. La Fundació puntCat va aportar codis de descompte en el registre de dominis .cat per als assistents.

7es Jornades de la Penedesfera - 2n dia (25)

Seguint el caràcter rotatori de la trobada i després de les edicions realitzades anteriorment a les quatre comarques de l’àmbit de la Penedesfera –2008 a l’Alt Penedès (Gelida), 2009 al Baix Penedès (El Vendrell), 2010 al Garraf (Vilanova i la Geltrú), 2011 a l’Anoia (Igualada), 2012 a l’Alt Penedès (Vilobí del Penedès), 2013 al Baix Penedès (Calafell)– al 2015 serà la nova seu una població de l’Anoia. Aproximadament se celebrarà a les mateixes dates que les anteriors ocasions, que tradicionalment han estat a finals de la primavera, fet que es debatrà a la xarxa i serà comunicat oportunament mitjançant el portal de la Penedesfera on es pot consultar l’arxiu de la informació compartida a totes les edicions de les jornades.

A continuació teniu fotografies del primer i segon dia de les 7es Jornades de la Penedesfera:

També una selecció de les 7es Jornades de la Penedesfera a la televisió i a la ràdio:

Recull al Twitter de les 7es Jornades de la Penedesfera mitjançant Coveritlive:

Live Blog 7es Jornades de la Penedesfera

També podeu consultar les interessants presentacions que alguns dels ponents van elaborar per a les jornades:

Finalment podeu escoltar les gravacions d’audio de les jornades: