Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2012

5es Jornades de la Penedesfera (33)


Els dies 25 i 26 de maig de 2012 el Vallformosa Winery Convention Center, a Vilobí del Penedès, va acollir les 5es Jornades de la Penedesfera. El turisme en tots els seus segments i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement, l’eTurisme, va ser la temàtica de l’esdeveniment. Amb un caràcter molt formatiu, adreçat tant a l’emprenedoria empresarial com personal, els assistents presencials i virtuals van adquirir al llarg dels dos dies nous coneixements progressivament. Des de la mobilitat i les possibilitats de l’autocaravanisme, passant per la innovació turística i la seva aplicació al turisme enogastronòmic, entre d’altres temes tractats, es van poder posar en comú en una trobada networking final entre els participants. La primera de les sessions va servir per mostrar la tècnica per fer tasts de vi i cava on-line, precedida per la inauguració de les jornades realitzada per la Presidenta de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Lluïsa Llop, la Presidenta de Vallformosa Queta Domènech i l’impulsor de la Penedesfera Daniel García Peris. L’acte també va comptar amb la presència del President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Francesc Olivella, el President del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès Santi Soler, la Presidenta del Patronat de Comerç i Turisme de Vilafranca del Penedès Dolors Rius i el Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès Joan Manel Monfort.


Durant el desenvolupament de les jornades es va demostrar que la mobilitat en l’empresa va molt més lluny de tenir el web adaptat al mòbil, ja que ens movem les persones i no els terminals, amb totes les necessitats per accedir a les dades. L’autocaravanisme es va presentar com un mercat amb molt camí per recórrer al nostre país i com les recomanacions mitjançant la xarxa multiplica el seu potencial. Les iniciatives que s’estan produint al Penedès en els darrers temps en aquest sector van ser destacades però són de moment insuficients per arribar al nivell europeu. Un complet mostrari d’innovadores atraccions turístiques presentades conjuntament amb un ajustat cost de la inversió va conscienciar els assistents en seguir invertint per millorar l’experiència del turista. L’Enoturisme va tenir un paper molt destacat com a depositari de les noves idees aportades pels ponents per demanar prioritzar aquesta línia de negoci entre les caves i cellers, així com la màxima que la cooperació amb els establiments turístics de l’entorn és clau per millorar l’oferta enoturística existent.


L’organització de l’esdeveniment va ser a càrrec de la Penedesfera, comunitat de blocaires i interessats en el web 2.0 del Penedès, que recentment ha superat els 900 membres i és secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). Aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera va comptar amb la col.laboració en l’organització del Consell Econòmic i Social de l’Alt Penedès (CESAP), del qual en forma part l’IEP, les associacions empresarials Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG), Unió Empresarial del Penedès (UEP) i Cambra de Comerç de Barcelona, així com les delegacions sindicals del territori de Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT), per unir esforços en una conjuntura econòmica que ho requereix i enriquir encara més els coneixements compartits. Tots els actes es van poder seguir al portal http://www.penedesfera.cat gràcies a la retransmissió per videostreaming i amb una intensa conversa a la xarxa social twitter amb el hashtag o etiqueta #Penedesfera. Les 5es Jornades de la Penedesfera també van tenir la col.laboració del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, DO Penedès, Penedès TV, Fundació puntCAT, WinePleasures i Discover Penedès. Seguint el caràcter rotatori de la trobada i després de les edicions realitzades a les quatre comarques de l’àmbit de la Penedesfera –2008 a l’Alt Penedès (Gelida), 2009 al Baix Penedès (El Vendrell), 2010 al Garraf (Vilanova i la Geltrú) i 2011 a l’Anoia (Igualada)– al 2013 serà la nova seu una població del Baix Penedès i aproximadament a les mateixes dates de celebració que les anteriors edicions, fet que es debatrà a la xarxa i serà comunicat oportunament.

Penedès TV va realitzar un reportatge especial sobre les Jornades de la Penedesfera:

A continuació teniu l’arxiu fotogràfic gràcies al Flickr de la Penedesfera i moltes més fotos a Flickr, Facebook, Picasa i d’altres aplicacions que podeu trobar fent una cerca amb la paraula ‘Penedesfera’. A continuació teniu fotografies de la sessió del primer dia i del segon, així com els vídeos de les diferents ponències, taules rodones i tasts. També podeu revisionar el desenvolupament dels tweets recollits, també directament twitter amb el tag #Penedesfera, i consultar el programa.

Watch live streaming video from penedesfera5 at livestream.com

També podeu consultar les interessants presentacions que alguns dels ponents van elaborar per a les jornades:

Recordeu que podeu consultar el programa d’aquesta edició i no oblideu d’estar atents a les properes Jornades de la Penedesfera.

Finalment el recull del més rellevant que anem trobant per internet i el qual teniu al llistat següent. Si algú troba a faltar alguna cosa només cal que ho digui deixant un comentari.

Properes Jornades de la Penedesfera