Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2011

4es Jornades de la Penedesfera

Els dies 20 i 21 de maig de 2011 l’Ateneu Igualadí va acollir les 4es Jornades de la Penedesfera. Sota el títol “Vivències 2.0” es va celebrar a la capital de l’Anoia una trobada molt interessant per, tot aprofitant la transversalitat d’internet i els mitjans de comunicació socials, mostrar les diverses experiències aplicades a tots els àmbits de la vida diària, de les quals en podem treure el màxim profit. La Penedesfera, i concretament els blocaires anoiencs, van organitzar aquestes jornades amb la voluntat de fer d’Igualada una referència en el desenvolupament social mitjançant internet.


El context actual de crisi econòmica va ser-hi present en les converses i el debat de totes les taules rodones però amb la finalitat de concloure amb un missatge positiu. Sobretot compartint eines per sortir de la crisi o, tal com van definir alguns dels ponents, el canvi d’època que visquem. Així van destacar les activitats a mostrar l’utilitat de les TIC a nivell empresarial i d’activisme comunitari. Una referència constant van ser les acampades de protesta convocades a tot l’Estat a través de les xarxes socials, on fins i tot a pocs metres de la seu de les Jornades de la Penedesfera es realitzava a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Així doncs l’objectiu posar en comú accions per millorar la societat mitjançant la xarxa va ser assolit a opinió tant dels assistents presencials com virtuals.


Durant dos dies es va projectar la comarca de l’Anoia en tots els àmbits. S’hi van celebrar sis taules rodones sobre els canvis i tendències en el món del patrimoni cultural gràcies a les noves tecnologies, la força determinant de les xarxes socials en la mobilització ciutadana, Mares i pares que usen Internet per explicar vivències o compartir experiències, com les TIC han transformat les empreses tradicionals, els models de negoci a internet que han triomfat , amb la participació en directe per videoconferència d’un ponent des de la Xina, i també els fracassos 2.0. Les jornades van tenir com a inici un Vins&Blogs a càrrec d’un dels millors bloggers del vi i natural d’Igualada amb un tast per tots els assistents acompanyat dels mateixos viticultors que estan recuperant l’autenticitat de les varietats autòctones. Aquestes experiències van ser retransmès on-line per internet i és possible consultar-les a al Portal de la Penedesfera.


L’organització de les Jornades va anar a càrrec de la Comunitat de Blocaires del Penedès Penedesfera (Secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs) i l’Ateneu Igualadí amb la col.laboració de DO Penedès, Fundació puntCat i disseny=igualada. Seguint el caràcter rotatori de la trobada i després que a cadascuna de les quatre comarques de l’àmbit de la Penedesfera s’hagi celebrat una edició –2008 a l’Alt Penedès (Gelida), 2009 al Baix Penedès (El Vendrell), 2010 al Garraf (Vilanova i la Geltrú) i 2011 a l’Anoia (Igualada)– ara toca tornar a iniciar el cicle de seus i aproximadament a les mateixes dates de celebració que les anteriors edicions, fet que es debatrà a la xarxa i serà comunicat oportunament.

A continuació teniu l’arxiu fotogràfic gràcies al Flickr de la Penedesfera i moltes més fotos a Flickr, Facebook, Picasa i d’altres aplicacions que podeu trobar fent una cerca amb la paraula ‘Penedesfera’. Tenim la cobertura que vam fer amb CoveritLive i twitter amb el tag #Penedesfera.

4es Jornades de la Penedesfera: "Vivències 2.0"

Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del divendres 20 de maig de 2011Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del dissabte 21 de maig de 2011

També podeu consultar les interessants presentacions que alguns dels ponents van elaborar per a les jornades:

L’esdeveniment va ser retransmés on-line, així podeu tornar a veure les taules i activitats, juntament amb altres vídeos trobats per la xarxa i al YouTube.

Vídeos de les Jornades de la Penedesfera

Recordeu que podeu consultar el programa d’aquesta edició i no oblideu d’estar atents a les properes Jornades de la Penedesfera.

Finalment el recull del més rellevant que anem trobant per internet i el qual teniu al llistat següent. Si algú troba a faltar alguna cosa només cal que ho digui deixant un comentari.

Durant i després de l’esdeveniment:

Properes Jornades de la Penedesfera