Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2010

Taula Turisme 2.0 7

Els dies 11 i 12 de juny de 2010 el Campus UPC de Vilanova i la Geltrú va acollir les 3es Jornades de la Penedesfera. Sota el títol “Educació, Innovació i Ciència” es van reunir algunes de les millors iniciatives en l’àmbit acadèmic, investigador i científic a nivell català relacionades amb el Web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC). L’esdeveniment va ser inaugurat pel President del Parlament de Catalunya Ernest Benach, l’Alcalde de Vilanova i la Geltrú Joan Ignasi Elena, Enric Trullols, Director de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), Ramon Arnabat, President de l’Institut d’Estudis Penedesencs i Daniel García Peris, Impulsor de la Penedesfera. Tots sota l’atenta mirada del personatge vilanoví per excel.lència Francesc Macià, introduït en una imatge subliminal al cartell de la trobada.

Va destacar el ressò de les Jornades a internet, quantificat per la presència de l’etiqueta o hashtag #Penedesfera dins els cinc primeres llocs de totes les converses realitzades a l’estat mitjançant el servei de microblogging twitter. Així ho va registrar durant tot l’esdeveniment l’aplicació twicker.net per a l’àmbit de tot l’estat espanyol. En relació a aquesta fita cal fer notar que la llengua principal de les Jornades va ser el català, tot i que van haver-hi tweets o missatges en castellà, anglès i fins i tot suec. També que totes les altres etiquetes, indicatives de tendències sobre les temàtiques més tractades, amb les que competia Penedesfera feien referència a la Copa del Món de Fútbol de Sudàfrica. Així doncs l’objectiu de situar durant uns dies l’Educació, la Innovació i la Ciència a l’ordre del dia de la xarxa va ser assolit.

Durant dos dies i amb la participació de més de 40 ponents la capital del Garraf va acollir una trobada de gran relleu amb activitats que van sorprendre en tots els àmbits. Va haver-hi cinc taules rodones sobre l’acció ciutadana a internet, els recursos educatius digitals, Turisme 2.0, mitjans de comunicació i innovació a Catalunya. També es va realitzar un concert de portàtils, un taller de ciència lúdica, una mapping party per mapejar Vilanova i la Geltrú a l’aplicació OpenStreetMap i una connexió per videoconferència amb un blocaire que està fent la volta al món seguint la teoria dels 6 graus de separació. La celebració d’una edició especial de l’esdeveniment mensual Innosfera impulsat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), va cloure les 3es Jornades de la Penedesfera amb la innovació com a protagonista. Tot el coneixement aportat va ser retransmès on-line per internet, amb notable audiència, i és possible consultar-ho al Portal de la Penedesfera www.penedesfera.cat.

L’organització de les Jornades va anar a càrrec de la Comunitat de Blocaires del Penedès Penedesfera (Secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs) i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG), amb la col.laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ADEG, DO Penedès i la Fundació puntCat. Seguint el caràcter rotatori de la trobada ja es coneix que el 2011 es celebrarà a l’Anoia i aproximadament a les mateixes dates que les anteriors edicions. Els blocaires anoiencs ja s’han posat a treballar en el nou format i temàtica, els quals es debatran a la xarxa i seran comunicats oportunament.

A continuació teniu l’arxiu fotogràfic gràcies al Flickr de la Penedesfera i moltes més fotos a Flickr, Facebook, Picasa i d’altres aplicacions que podeu trobar fent una cerca amb la paraula ‘Penedesfera’. Tenim la cobertura que vam fer amb CoveritLive i twitter amb el tag #Penedesfera.

3es Jornades de la Penedesfera: "Educació, Innovació i Ciència"
Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del divendres 11 de juny de 2010Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del dissabte 12 de juny de 2010

També podeu consultar les interessants presentacions que alguns dels ponents van elaborar per a les jornades:

Tot l’esdeveniment va ser retransmés on-line gràcies a la col.laboració de NewLightSystem i Quadrícula, així podeu tornar a veure totes les taules i activitats, juntament amb altres vídeos trobats per la xarxa i al YouTube.

Vídeos de les Jornades de la Penedesfera

Live TV : Ustream

Recordeu que podeu consultar el programa d’aquesta edició i no oblideu d’estar atents a les properes Jornades de la Penedesfera.

Finalment el recull del més rellevant que anem trobant per internet i el qual teniu al llistat següent. Si algú troba a faltar alguna cosa només cal que ho digui deixant un comentari.

Durant i després de l’esdeveniment:

Properes Jornades de la Penedesfera