Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2008

Penedesfera per Daxtoor, a Flickr

Unes 150 persones van assistir el 13 i 14 de juny de 2008 a les Jornades de la Penedesfera, la primera trobada de blocaires del Penedès, aquells que tenen relació amb les comarques de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, celebrada al Saló d’Espectacles de l’Unió del Casal Gelidenc, a Gelida. Van ser inaugurades divendres pel Director General de la Societat de la Informació de la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, Senyor Josuè Sallent. També van ser presents representants de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gelida.

A continuació es va passar a la taula sobre organitzacions virtuals ciutadanes coorganitzada amb la UOC. Una taula on es van presentar diferents projectes d’articulació de la societat civil gràcies a internet i les noves tecnologies. Es va iniciar un interessant debat on va participar des del públic el mateix director general de la Generalitat. Seguidament Marc Vidal, blocaire més seguit en català, va convèncer a la xerrada empresarial sobre blocs i negocis coorganitzada amb l’ADEG. Finalment es va fer el taller de tast de vins i caves per a blocaires, l’activitat més innovadora de les jornades i coorganitzada amb l’INCAVI, DO Penedès i Vins i Caves Gramona per tal de promoure la cultura vitivinícola a la xarxa.

El dissabte la cultura blocaire va obrir el segon dia de les Jornades de la Penedesfera amb la representació de diferents manifestacions culturals mitjançant els blocs en una taula coorganitzada amb l’Institut d’Estudis Penedesencs. A continuació representants de tot l’arc polític van parlar sobre el benefici que els blocs aporten al desenvolupament de la ciutadania i de la vida política. Cal destacar l’intercanvi entre el públic i la taula rodona per part de membres de la plataforma reivindicativa de la Vegueria Penedès. L’esdeveniment va finalitzar amb un pica-pica on hi havia el més representatiu de la gastronomia penedesenca amb un innovador format de tapes, amb la coorganització de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida i la col.laboració dels principals restaurants i comerços de Gelida.

Tenim l’arxiu fotogràfic gràcies a l’Associació Fotogràfica Flash Gelida, el qual serveix per inaugurar el nou espai Flickr de la Penedesfera. Tenim a la vostra disposició totes les fotos en resolucions superiors a les carregades. També l’arxiu d’àudio de l’emissió en directe de Ràdio Gelida per la FM i per internet.

Programa de les Jornades de la Penedesfera 2008

Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del divendres 13 de juny de 2008Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del dissabte 14 de juny de 2008Emissió de les Jornades de la Penedesfera del divendres 13 de juny de 2008Emissió de les Jornades de la Penedesfera del dissabte 14 de juny de 2008

 

Gravació en vídeo digital de les Jornades

Gelida Televisió va gravar en vídeo digital tots els actes de les Jornades de la Penedesfera. La Fundació puntCAT allotja indefinidament tots els vídeos disponibles al web elteuvideo.cat.

Vídeos de les Jornades de la Penedesfera

A continuació presentar els resums, de 30 minuts cadascun, del primer i segon dia de les Jornades de la Penedesfera 2008.

Recordeu que podeu consultar el programa d’aquesta edició i no oblidar d’estar atents a les properes Jornades de la Penedesfera.

Finalment el recull del més rellevant que anem trobant per internet i que tenim en el llistat a continuació. Si algú troba a faltar alguna cosa només cal que ho digui deixant un comentari.

Durant i després de l’esdeveniment:

Properes Jornades de la Penedesfera