Arxiu de les Jornades de la Penedesfera 2009

2es Jornades de la Penedesfera

Més de 200 persones van assistir els dies 12 i 13 de juny a les 2es Jornades de la Penedesfera celebrades a la Vil.la Casals, al Vendrell. L’esdeveniment va ser inaugurat pel President del Parlament de Catalunya Ernest Benach, el qual també va participar a la taula de Política 2.0 juntament amb l’Eurodiputada i ex-Presidenta del Parlament Basc Izaskun Bilbao, entre d’altres ponents de rellevància. L’Alcalde del Vendrell Benet Jané, el Vicepresident de la Diputació de Tarragona Quim Nin, el President del Consell Comarcal del Baix Penedès Jordi Sánchez, el Regidor de Tecnologia i Societat de la Informació de l’Ajuntament del Vendrell Raül Buira i Daniel García Peris, Impulsor de la Penedesfera, van ser els encarregats de presentar les Jornades al públic assistent a la sala i el que participava virtualment gràcies a la retransmissió on-line i televisió local que va fer RTV El Vendrell.

Una de les grans fites d’aquestes Jornades, i superant així la primera edició a Gelida també exitosa, va ser la participació del públic assistent gràcies a les eines del web 2.0. Va haver-hi moments que la paraula Penedesfera va aparèixer a la portada del web hashtags.org que registra les converses mundials més importants del servei de microblogging twitter. D’aquesta manera la temàtica central de conèixer i debatre la “Presència a la Xarxa” de persones, entitats, empreses i administracions que s’havia marcat l’organització–la Comunitat de Blocaires del Penedès, secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Ajuntament del Vendrell–  va ser reeixida amb la mateixa Penedesfera, la qual ha incrementat en aquesta edició el coneixement del Penedès i Catalunya en els diferents sectors d’aplicació de les TIC a la societat.

Durant els dos dies de les jornades es van fer quatre taules rodones sobre com les noves eines de participació transformen les organitzacions polítiques, l’accés a les infraestructures de noves tecnologies, els mitjans de comunicació a la publicació digital i com els empresaris poden tenir una participació activa a la xarxa contra la crisi. La difusió dels grups musicals i el seguiment dels seus fans, i un taller de blocs, vídeoblogs, twitter, flickr, facebook i altres eines del web social van servir per iniciar als nouvinguts en aquest món.

L’acte final va ser una trobada Cava&Twitts per a analitzar el vi i el cava a la xarxa, la qual va comptar amb la col.laboració de l’ADEG i la DO Penedès, entre d’altres organitzacions que van donar suport a les Jornades. Tots els assistents van gaudir d’un dinar de cuina penedesenca a la jornada del dissabte. La projecció local i universal de Pau Casals va ser l’inspiració de tot l’esdeveniment, que es va cloure amb una cançó creada i interpretada especialment pel grup musical Buhos sobre la Penedesfera i de la qual es triarà el seu títol en una enquesta al portal http://www.penedesfera.cat .

Properament –un cop debatut pel col.lectiu de blocaires de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i Garraf– es comunicarà quina serà la seu i la temàtica de les 3es Jornades de la Penedesfera, previstes aproximadament per les mateixes dates de l’any vinent.

Tenim l’arxiu fotogràfic gràcies a l’Entitat fotogràfica de Calafell i comarca ENFOCA, el Flickr de la Penedesfera i moltes més a Flickr, Facebook, Picasa i d’altres aplicacions que podeu trobar fent una cerca amb la paraula ‘Penedesfera’. Tenim la cobertura que vam fer amb CoveritLive i twitter amb el tag #Penedesfera.

Cartell de les 2es Jornades de la Penedesfera: "Presència a la xarxa"

 

Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del divendres 12 de juny de 2009Àlbum de Fotografies de les Jornades de la Penedesfera del dissabte 13 de juny de 2009

 

Enfoca a la Penedesfera 2009

 

Ràdio i Televisió El Vendrell va realitzar la retransmissió de totes les activitats de les Jornades de la Penedesfera, en directe i on-line. La Fundació puntCAT allotja indefinidament totes les gravacions al web elteuvideo.cat.

Vídeos de les Jornades de la Penedesfera

A continuació també podeu veure una selecció dels diversos vídeos que hi ha de l’acte a YouTube.

Recordeu que podeu consultar el programa d’aquesta edició i no oblideu d’estar atents a les properes Jornades de la Penedesfera.

Finalment el recull del més rellevant que anem trobant per internet i que tenim en el llistat a continuació. Si algú troba a faltar alguna cosa només cal que ho digui deixant un comentari.

Durant i després de l’esdeveniment:

Properes Jornades de la Penedesfera